Foc si sange - George R.R. Martin

          Foc si sange este un prequel, sursa de inspiratie pentru Casa Dragonului si reprezinta ce s-a intamplat inainte de Cantec de gheata si foc (Games of Thrones). Inca  asteptam cele doua volume care inchid seria lui George R.R. Martin.


           Volumul de fata este cartea dinastiei Targaryen, stapanii de dragoni care au unit cele sapte  regate (de fapt sase in primii ani, deoarece Dorne care apartinea casei Martell a ramas Neplecata, Neinfranta, Nesfaramata multi ani dupa ce Aegon Targaryen a fost incoronat) din tinutul Westeros.

             "Regele i-a surprins pe toti, declarandu-si intentia de a-si tine Curtea in noul oras care se ridica deja la poalele celor trei dealuri de la gura Apei Westerosului. Noul oras a fost numit Debarcarcaderul Regelui. De acolo, Aegon Dragonul si-a condus Tinutul, asezat pe un tron urias facut din spade topite, rasucite, batute si frante ale tuturor dusmanilor sai cazuti, un loc periculos care in curand avea sa fie cunoscut in toata lumea ca Tronul de Fier din Westeros. "

           Cartea are ca punct de plecare cum a cucerit Aegon si cele doua sotii  si surori regatele.

           "  - Nu vor exista procese, nici torturi si nici execuții, i-a anuntat el. Tinutul trebuie sa vada ca eu nu sunt unchiul meu. Nu-mi voi incepe domnia cu o balta de sange. Unii au sosit sub flamurile mele mai devreme, altii au sosit mai tarziu. Restul mi se pot alatura acum.  "

           Romanul de fata se opreste dupa istorisirea domniei a sapte regi si lasa descoperiti o suta de ani. La finalul romanului este un arbore genealogic cuprinzator, iar pe tot parcursul cartii numeroase ilustratii.

           " Iar cand sotul ei, printul Daemon,  a escortat-o afara din sala, pe picioarele Inaltimii Sale si in palma stanga s-au zarit taieturi. Stropi mari de sange au cazut pe podea, in urma ei si oamenii cu mintea limpede au schimbat priviri cu subinteles, dar niciunul nu a cutezat sa rosteasca adevarul  cu glas tare:  Tronul de Fier o respinsese pe Rhaenyra si zilele ei de domnie aveau sa fie putine. "


           Cartea este un must have pentru  orice   persoana care indrageste. Gasiti volumul la  libris

           " Dansul Dragonilor e numele bombastic al incrancenatei lupte pentru Tronul de Fier purtate in Westeros, intre anii  129 si 131 D.C., de doua ramuri rivale ale Casei Targaryen. "

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Infinite Love

Crocodilul - F.M. Dostoievski

Insemnari din subtereana -F.M.Dostoievski