Harry Potter si printul Semisange (Harry Potter #6)

           In cel de-al saselea volum al seriei  "Harry Potter", Dumbledore ajunge pe Aleea Privat ca sa-l ia pe Harry si mana in care-și tine bagheta este arsa si uscata, dar el nu dezvăluie de ce. 

             Harry se intoarce la Hogwarts. Toata lumea stie de revenirea Lordului Intunecat dupa ce Sirius, nasului lui Harry, a fost ucis la finalul volumului Harry Potter si Ordinul Phoenix, iar Mortivorii capturati (printre si Lucius Malfoy).  In timpul orelor de farmece, Harry gaseste un manual pe care scrie ca a apartinut Printului Semisange. Acolo sunt toate retetele, farmecele de care Harry are nevoie ca sa treaca de  anul sase.

             Harry Potter si printul Semisange (sau Semipur dupa traducerea anterioara) ne ajuta sa facem o incursiune in trecutul lui Voldemort, Horcruxurile (obiecte in care Voldemort isi depozita cate o parte din suflet pentru a putea supravietui) si partea de magie neagra mai putin expusa în serie.

             Harry afla ca Severus  Snape (ajuns in sfarsit profesor de Tehnici de Aparare contra Magiei Negre dupa  ani de zile in care a tot candidat pentru aceasta catedra, el predand pana atunci Filtre si Elixire) a auzit profetia facuta cu ani in urma de Sybill Trelawney lui Albus  Dumbledore  la interviul pentru postul de Preziceri si Profetii. Albus il prinde si-l scoate, dar Snape i-a transmis atunci lui Voldemort ce auzise, care a decis să mearga  dupa Harry si  parintii lui.

            " - Cred ca e fascinant, zise Hermione sincera. Conteaza să stii cat mai multe cu putinta despre Voldermort. Cum altfel i-ai afla  slabiciunile?"

           J.K.Rowling a spus ca a avut in minte intriga volumului sase cu ani in urma. 

              Harry afla mai tarziu ca a distrus un horcrux in anul doi, in camera secretelor. Porneste cu Dumbledore in cautarea horcruxurilor, dar Mortivorii patrund in scoala.

          Partea cu Prințul Semisange te tine  captivat, dar sfarsitul este extrem de tragic. Găsiți cartea la libris.


Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Infinite Love

Crocodilul - F.M. Dostoievski

Insemnari din subtereana -F.M.Dostoievski