Harry Potter si camera secretelor - J.K. Rowling (Harry Potter #2)

           Harry are o cicatrice pe frunte in forma de fulger, care ii aminteste de trecutul lui. Cu 11 ani inainte a fost lasat pe treptele casei familiei Dursley. Avea doar un an cand a supravietuit, nu se stie cum, atacului celui mai puternic vrajitor de magie neagra din toate timpurile, Lordul Voldermort. Parintii lui Harry au murit in acel atac, iar Harry s-a ales doar cu ales semn. 


           Asa a ajuns sa fie crescut de sotii Dursley, adica de sora raposatei lui mame si sotul acesteia. A aflat adevarul cu un an in urma, cand a primit o scrisoare de la Hogwarts si asa a ajuns la scoala de vrajitori Hogwarts.

           "Alegerile pe care le facem ne definesc mai mult decat aptitudinile noastre.

           In Harry Potter si camera secretelor Harry si prietenii lui se pregatesc pentru un nou an scolar, in care vor invata sa faca vraji si vor descifra mistere.  Avem un nou profesor la Tehnici de aparare impotriva magiei negre. Este un scriitor foarte cunoscut, dar si foarte mandru, Gilderoy Lockhart.

           Desi prevenit de un elf de casa, Dobby, slujitorul familiei Malfoy, sa nu plece la Hogwarts, Harry isi doreste sa studieze si sa se vada cu prietenii lui. Dobby va influenta atat actiunea prezentului roman, cat si urmatoarele.

           Camera secretelor este un adevarat mister. Povestea spune ca Slytherin (una din casele fondatoare din scoala) ar fi construit o incapere secreta undeva in castel, despre care ceilalti fondatori ai scolii nu stiau. Conform legendei, Slytherin a sigilat Camera Secretelor, astfel incat aceasta sa nu poata fi deschisa decat atunci cand in scoala va sosi mostenitorul cel adevarat. 


           Va mai spun ca se intampla ca Harry sa auda serpii si sa le vorbeasca in public. Iese astfel la            iveala ca este herpetilian, adica poate vorbi cu serpii. Salazar Slytehrin a devenit celebru pentru ca vorbea herpetiliana si de aceea simbolul casei Slytherin este sarpele. 

           J.K.Rowling este castigatoarea a numeroase premii pentru volumele din seria Harry Potter, iar milioanele de exemplare in care cartile ei s-au vandut au trasnformat-o intr-un dintre cei mai influenti oameni din lume si sustinatoarea a numeroase cuze umanitare prin fundatiile pe care le-a infiintat.                       

           Gasiti cartea la libris.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Cateva motive sa iubesti viata - Matt Haig

Inclestarea regilor (Cantec de gheata si foc #2) - George R.R. Martin

Biblioteca de la miezul noptii - Matt Haig