Trandafirul si hangerul - Renee Ahdieh

            Trandafirul si hangerul este continuarea povestii de dragoste dintre Seherezada si Khalid din Urgia si zorile. La sfarsitul primului volum, Seherezada si Kalid au fost despartiti, asupra palatului s-a abatut furia focului, iar orasul a fost distrus. Pentru a-si salva viata Seherezada este nevoita sa fuga cu Tariq, primul ei iubit si sa-l lase pe Khalid. 

            Al doilea volum al lui Renne Ahdied prezinta aventurile Seherezada in incercarea de a inlatura blestemul aruncat asupra sotuli ei si de a restabili pacea in imperiu, invingand dusmanii califului.

            Seherezada este dusa de Tariq intr-o tabara de beduini, unde se afla si rebeli, care comploteaza impotriva lui Khalid. Aici este insa cu familia ei, cu Irsa si cu tatal ei, care se afla intr-o stare deplorabila dupa noaptea furtunii care a facut ravagii in Rey. In Khorasan il gasim pe Khalid care ajuta la repararea orasului mistit de urgia flacarilor. 

            "Puterea adevarata nu inseamna suveranitate. Inseamna sa recunosti ca ai nevoie de ajutor si sa ai curajul sa-l accepti. "

            Seherezada descopera ca a mostenit puteri magice de la tatal ei si se foloseste de acestea in incercarea sa de a-l salva pe Khalid. Magia lui Jahandar si a cartii deschise de acesta au adus raul asupra tuturor personajelor si asupra intregului oras. Furtuna pe care Jahandar a creat-o a facut ravagii si l-a afectat si pe el, fiind grav ranit. In timp ce rebelii isi pun la punct planul de a-l ucide pe Khalid, Seherezada apeleaza la Musa Effendi, magul care i-a daruit un covoras zburator. Ea imprumuta puterea lui Aladin si zboara pe covoras in cautarea unei forte puternica care s-o invete cum sa-si foloseasca puterile magice si cum sa-si salveze sotul de la blestemul care a pus stapanire pe mintea lui.

            "Acolo unde exista o ruina, exista si speranta unei comori,"

            " - Stii  oare, cat de mult ti-am dus dorul?

            - Da, stiu, ii raspunse Khalid, tragand adanc aer in piept si plimbandu-si degetul mare pe buzele ei. Dar tu stii oare  ca, datorita tie, viata merita traita de mii de ori?"

            Gasiti cartea la libris.Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Infinite Love

Crocodilul - F.M. Dostoievski

Insemnari din subtereana -F.M.Dostoievski