Cateva motive sa iubesti viata - Matt Haig

            La 24 de ani Matt Haig nu mai gasea niciun motiv sa iubeasca viata. Pentru el depresia a fost o cadere brusca, inexplicabila. Retrospectiv, a descoperit ca au existat indicii, dar nu a stiut sa le interpreteze. 

            S-a trezit intr-o zi si a descoperit ca este la capatul puterilor. A merge pana la magazinul din colt a devenit o lupta.  Depresia si anxietatea sunt de  multe ori vazute ca un moft. Cateva motive sa iubesti viata te ajuta sa intelegi cum se manifesta aceste boli. 

            Depresia nu inseamna neaparat oameni tristi si plansi. Depresia ii poate afecta si pe cei care par sa zambeasca tot timpul, nu doar pecei care nu mai vad luminita de la capatul tunelului. Depresia inseamna nesiguranta, lacrimi, gol, pustiu si teama de tot ce te inconjoara.

            " Si, inainte de toate, carti. Acestea erau, prin sine insele, motive de a ramane in viata. Fiecarecarte scrisa e produsul unei minti intr-o stare particulara. Aduna laolalta toate cartile si, la final, ai suma intregii umanitati.  De fiecare data cand citeam o carte extraordinara simteam ca citesc un soi de harta, o harta de comori, iar comoara spre care era indreptat eram, de fapt, eu."

            Autorul pare sa se adreseze unui prieten drag, prieten pe care sa-l fereasca de experienta lui. Ne ofera o lista a lucrurilor care lui ii fac rau si o lista cu antidotul pentru suferinta. Ne spune de ce, dincolo de medicatie, tot dragostea si oamenii sunt lucrurile care pot vindeca depresia cu adevarat. Oamenii, dragostea, atentia, lucrurile care ne bucura, dragostea pentru viata, dorinta de a fi fericit. Ele nu ajung niciodata in supradoza.

            Ati citit-o? O gasiti la libris.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Inclestarea regilor (Cantec de gheata si foc #2) - George R.R. Martin

Biblioteca de la miezul noptii - Matt Haig