Biblioteca de la miezul noptii - Matt Haig

            Biblioteca de la miezul noptii, o carte pe care de mult timp speram s-o citesc. 

            Viata Norei e plina de regrete. A avut numeroase ocazii sa faca ceva important. A facut inot de performanta, trupa ei rock a primit un contract serios si ulterior a avut o relatie cu un barbat pe care il iubea.  Insa, de fiecare data, ceva s-a intamplat - presiunea, temerile, nepotrivirile din viata ei au adus-o intr-un punct in care e singura, retrasa si nefericita.  Chiar si asa, viata i se destrama si mai tare si ajunge sa aiba senzatia ca nimeni nu mai are nevoie ca ea sa traiasca.  Deprimata, decide sa-si puna capat zilelor. Se trezeste la miezul noptii si ajunge in Biblioteca de la Miezul Noptii, un loc intre viata si moaret, unde poate incerca orice carte doreste, traind, macar pentru o scurta perioada, vieti alternative pe care le-ar fi putut avea daca, in trecut ar fi luat o alta decizie.


            " - Fiecare carte de aici, fiecare carte din biblioteca (...) reprezinta o versiune a vietii tale. Aceasta biblioteca iti apartine. Se afla aici pentru tine. Vezi tu, viata oricui s-ar fi putut sfarsi in feluri infinite. Cartile de pe rafturi sunt viata ta, incep toate din acelasi punct. Din clipa de fata. De la miezul noptii. Marti, 28 aprilie, Dar aceste posibilitati de la miezul noptii nu sunt identice. Unele se aseamana, dar altele sunt complet diferite."

            Biblioteca de la miezul noptii - o biblioteca unde poti vedea cum ar fi aratat viata ta daca i-ai fi dat o sansa. Aceasta biblioteca se afla in afara timpului, unde fiecare carte de pe raft e o viata pe care ar fi putut-o avea. Cum ar fi aratat viata ei astazi daca n-ar fi renuntat la inot? Sau la formatie? Sau la Dan? Traind pe pielea ei alternativele, Nora va avea ocazia sa caute viata ei perfecta, cea in care s-ar putea simti cu adevarat fericita. Insa fericirea nu e ceva atat de usor de definit pe cat crezuse.

            " <<A vrea>>  este un verb interesant. El sugereaza o lipsa. Uneori, daca suplinim aceasta lipsa cu altceva, dorinta initiala dispare cu desavarsire. Poate ca problema ta tine de o lipsa si nu de o dorinta."

            Povestea Norei te face sa-ti apreciezi mai mult viata, s-o accepti si sa lasi trecutul in urma. Matt Haig ne trasmite ca totul se intampla cu un motiv si ca trebuie sa ne concentram asupra viitorului. 

            "Viata e ciudata, a inceput ea. Cum o traim dintr - odata. In linie dreapta. Dar asta nu e totul. Fiindca viata nu consta, pur si simplu, din lucrurile pe care le facem, ci si din cele pe care nu le facem. Si fiecare clipa din viata noastra este... un soi de cotitura."

            Matt Haig, un om care a incercat sa se sinucida la 24 de ani si care acum este un autor de succes care se bucura ca a ramas sa vada cum va arata viata lui daca nu o abandoneaza. 

            " Singura cale de a invata este sa traiesti. "

           Cartea poate fi cumparata de pe libris.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Cateva motive sa iubesti viata - Matt Haig

Inclestarea regilor (Cantec de gheata si foc #2) - George R.R. Martin