Revolta (Jocurile foamei #3) - Suzanne Colins

            Ultimul volum al trilogiei Jocurile foamei, dupa Jocurile foamei si Sfidarea este Revolta. Ne aflam in Districtul 13, sub pamant. Lui Katniss nu-i prieste sa stea in casa, fiind o fire mai activa, care vrea sa fie implicata in orice, care vrea sa vaneze. Coin, conducatoarea Districtului 13, ii pune multe semne de intrebare, insa trebuie sa se alieze si cu acest district daca vrea ca razboiul sa se termine.

            Deznodamantul neasteptat al editiei aniversare a Jocurilor, precum si noile informatii pe care este nevoita sa le asimileze: distrugerea Districtului 12, separarea de Peeta si constientizarea chinurilor la care este supus acesta, o destabilizeaza pe Katniss.   Accepta pana la urma sa se implice in lupta impotriva Capitolului, in conditiile sale: toti fostii castigatori ai Jocurilor sa capete imunitate si Presedintele Snow sa fie lasat pe mana ei.

            Revolta continua, rebelii lupa impotriva Capitolului. Insa oamenii au nevoie sa fie motivati si incurajati. Aceasta voce este Gaita Zeflemitoare, un simbol al revolutiei, al libertatii si al puterii. Katniss isi asuma pana la urma rolul de lider al rebelilor, de  gaita zeflemitoare. 

            " Incep sa inteleg pe deplin de ce am fost protejata cu orice pret. Ce insemn pentru rebeli. Lupa mea in plina desfasurare impotriva Capitoliului, care mi s-a parut atat de des o aventura solitara, nu e purtata pe cont propriu. De partea mea sunt mii si mii de oameni din districte. Am devenit Gaita lor Zeflemitoare, cu mult inainte de a accepta rolul. "

            Ne aflam iar la Jocurile Foamei, insa de data aceasta Jocul este in lumea reala, neregizat si cu mai multe pericole decat in arena, iar personajele trebuie sa aiba o strategie.  Fiecare pas trebuie gandit, decizile sunt cat se poate de dificil de luat si nu stii cine iti este prieten si cine dusman. 

            Suzanne Collins a creat niste personaje impresionante, echilibrate, pe care ori le iubim, ori le uram, ori ne sunt indiferente.  Ele se completeaza atat de bine intre ele, incat stim ca daca unui personaj ii lipseste ceva il gasim la altul.

            " Ca sa te aduni iti trebuie de zece ori mai mult timp decat e nevoie ca sa te prabusesti."Gasiti seria la libris.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Arta manipularii - Kevin Dutton

Persil Deep Clean

Testamentele - Margaret Atwood