Sfidarea (Jocurile Foamei #2) - Suzanne Collins

             Sfidarea Capitoliului si a presedintelui dictator Snow este al doilea volum din seria Jocurile Foamei. Actiunea incepe la cateva saptamani dupa finalizarea primului volum. Suzanne Collins continua intr-o maniera magistrala povestea Districtului 12. Katniss si Peeta au ramas ultimii supravietuitori in Arena si ar fi trebuit sa se "elimine" reciproc. Katniss ii sfideaza; un pumn de fructe otravite inghitite de ei. Moartea lor ar fi lasat Capitoliul fara castigator, aruncandu-l pe Snow in ridicol si riscand sa-si piarda autoritatea. Presedintele nu poate accepta asa ceva, asa ca schimba regula Jocurilor foamei lasand doi castigatori in viata. 

             " Stii, ai putea sa traiesti o suta de vieti fara sa ajungi sa-l meriti, spuse Haymitch."

             Katnsiss si Peeta au castigat impreuna sangeroasele Jocuri ale Foamei, edititia 74, sfidand pentru prima oara in istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniti in Districtul 12, dupa toate incercarile infruntate, sunt convinsi ca au castigat o viata sigura si decenta pentru familiile lor. In timp ce pargurg obligatoriul Tur al Invingatorilor, apar zvonuri despre o revolta printre locuitorii districtelor, iar sursa rebeliunii ar fi ei. 

             " Oricine are mintea-ntreaga nu m-ar lasa pe mine sa fac planuri. Fiindca e evident ca nu sunt in stare sa deosebesc un prieten de un dusman."

             Cu ocazia Jubileului Pacificarii, se organizeaza editia 75 a Jocurilor Foamei, cea de anul urmator, Snow schimba regulile: se vor alege numai castigatorii celorlalte jocuri, indiferent de varsta - un baiat si o fata din fiecare district. De-a lungul timpului in Districtul 12 au existat numai  3 castigatori, Katniss se intoarce in arena cu logodnicul Peeta. 

             " Am dat de un mare necaz. Si daca asta e adevarat pentru mine, e si pentru familia mea. Ma strabate un fior la gandul ca mama si sora mea se afla atat de aproape de acest om care ma detesta. Ma va detesta intotdeauna. Pentru ca am fost mai inteligenta decat sadicii lui creatori - de - joc, am facut Capitoliul sa para stupid si, ca urmare, i-am subminat autoritatea.

             Sfidarea, volumul Suzzane Collins care te convinge ca un pion poate rasturna un imperiu.  Cine va supravietui? Daca finalul primului volum a fost oarecum plat, Sfidarea se incheie in suspans, determinadu-va sa puneti mana mai repede pe Revolta, ultimul volum al trilogiei.

           O gasiti la libris

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Arta manipularii - Kevin Dutton

Persil Deep Clean

Testamentele - Margaret Atwood