Dumplin - Julie Murphy

           Dumplin nu este o poveste clasica, cliseica. Este o poveste reala, care isi gaseste aplicabilitatea in zilele noastre. Conflictele sunt atat de reale, incat nu mai faci diferenta dintre realitate si fictiune.


            Willowdean Dickson, poreclita de mama ei Gogosica, nu poate sa spuna cu mana pe inima ca este multumita in totalitate de felul in care arata. A avut probleme cu greutatea  inca de mica si este prinsa intre resemnarea de a se accepta asa cum este si de observatiile rautacioase ale celor din jur. 

            " Vreau o viata masura formelor mele."

            Concursurile de frumusete te fac sa iti gasesti defecte fizice si acolo unde nu sunt. Comparatiile de multe ori lovesc la stima de sine si asa  destul de putina in cazul multor tinere. Defectele fizice trebuie indepartate cat mai repede si cat mai eficient.  Will isi doreste sa demonstreze ca are la fel de multe drepturi ca orica alta fata si vrea sa participe la concursul de frumusete Miss Clover City.

            " Dar asa sunt eu. Sunt grasa. Nu e un cuvant urat. Nu e o insulta. Cel putin nu atunci cand eu sunt cea care il pronunta. Asadar de ce sa nu il spui de la inceput si sa scapi de o grija?"

            Viata lui WIll incepe sa se schimbe cand se angajeaza la Harpy's. Noua slujba ii permite sa-l admire pe domnul " Scoala particulara" Bo, care o ajuta pe Will sa descopere ce este dragostea. Legatura dintre ei nu ii creste lui Will increderea in sine. Gandurile negre par s-o cuprinda pe Will, in mare parte datorita mamei sale, careia nu ii este usor sa admita ca fiica ei este grasa. Incepe sa se intrebe cum poate Bo sa se indragosteasca de ea.

            Nici relatiile de amicitie nu sunt cu mult mai bune. Ellen, cea mai buna prietena a ei lucreaza intr-un magazin de articole vestimentare unde S este cea mai mare marime si fetele se mandresc cu faptul ca se infometeaza pentru a-si pastra talia de viespe. Incet, incet Ellen este influenta de colegele de srviciu, cum era si de asteptat. Will se simte abandonata si ranita si impreuna cu prietenele ei mai plinute, militeaza pentru frumusetea adevarata, in care aspectul fizic reflecta personalitatea si este in armonie cu sufletul si inteligenta. 

            " - Vreau mai mult. Cu tine vreau mai mult. Vreau sa ne tinem de mana in public. Vreau sa te duc acasa de la serviciu si sa te sarut de noapte buna. Si sa vorbim la telefon atat de mult incat sa adormim. "


            " Ca sa fiu sincera, nu cred ca mama ta a probat-o. Asa ca mai bine sa nu spui nimanui despre asta.

             Spun da din ochi pentru ca mi-e prea frica sa incuviintez din cap. 

            - De ce mi-ai da voie sa o probez?

            Ridica din umeri.

            - Poate pentru ca nu intotdeauna trebuie sa castigi un concurs de frumusete ca sa porti o coroana."

          O lume in care cea mai mare realizare a unei femei nu este sa-i ajute sau sa-i incurajeze pe altii, ci sa castige o coroana lipsita de valoare. Mama lui Will este o fosta castigatoare a concursului Miss Clover City si de aici multe diferente de opinie intre cele doua.

          O carte superba scrisa de Julie Murphy, pe care merita s-o cititi. Nu o sa va para rau! O gasiti la libris.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen

Infinite Love