Casa de sare si amaraciuni - Erin A. Craig

             Casa de sare si amaraciuni este inspirat dintr-un basm celebru, Cele douasprezece printese dansatoare, basmul fratilor Grimm.  Aduce putin si cu Alba ca Zapada si cu Mica Sirena, dar intr-o nota de supernatural si gotic, romanul de fata fiind unul fantasy, recomandat pentru 13+.

             Cartea are in prim plan familia Thaumas, ducele Ortun si cele 12 fete ale lui, din care patru (Ava, Octavia, Elizabeth, Eulalie) au murit dupa ce a murit si mama lor. Una a pierit de ciuma, alta a cazut pe scari, una s-a inecat si o alta a cazut de la inaltime de pe stanca. Romanul povestit din din perspectiva lui Annaleight, debuteaza cu o inmormantare.

             " Suntem facuti din Sare, traim cu Sare si in Sare ne vom intoarce..."

             " Niciun priveghi. Nu era un moment in care sa le sarbatoresti viata. Doliul s-a asternut din nou peste noi ca o a doua piele."

             Annaleight crede ca cea de-a patra sora a sa, Eulalie, nu a murit cazand de pe o stanca, ci a fost ucisa. Cauta in trecutul surorii sale si afla multe, desi este extrem de naiva, usor de influentat si de manipulat. Isi iubeste surorile si familia si este stalpul familiei.  Este a sasea nascuta si se intreaba:

             " Care dintre noi avea sa urmeze?"

             Exista si o mama vitrega, caci Ortun traieste alaturi de Morella, care este insarcinata.

             Fetele se zbat intre anii de doliu si dorinta de a-si trai viata. Seara de seara fug la valuri unde danseaza pana la ivirea zorilor. Annaleight nu stie daca sa incerce sa le opreasca sau sa se bucure si ea impreuna cu ele. 

             Apar si pretendentii, doi mai exact. Fisher, baiatul Hannei (cea care a a avut grija de fete), un ucenic al Paznicului Luminii (pazeste farul din port). Pentru el Annaleight si Camille, sora ei mai mare, facusera o pasiune.  Si Cassius, pe care Annaleigh il intalneste cand incearca sa descopere ce s-a intamplat cu sora ei. Astfel incearca sa descopere adevarul inainte de a fi si ea victima.

             Romanul are si elemente ce tin de supranatural: zei, usi secrete, vise. 

             " - Dar tu? am intrebat eu, gesticuland spre tinuta lui neagra, Ti-e frica de intuneric?

             - Mie? S-a uitat in jos. Sunt cel mai infricosator cosmar din toate.

             Am ridicat din sprancene, asteptand sa dezvolte.

             - Regretul."

             Curiosi ce se intampla mai departe? Gasiti cartea la edituracorint.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Arta manipularii - Kevin Dutton

Persil Deep Clean

Testamentele - Margaret Atwood