Copii de pe Volga - Guzel Iahina

               Actiunea din Copii de pe Volga este plasata intr-una din coloniile germane infiinta de Ecaterina cea Mare pe Volga si spulberate de Stalin prin deportarea locuitorilor din Siberia.

               Personajul central este un profesor umil si timid, neamt, inadaptat social, care se indragosteste de fata unui alt etnic neamt, pe care o medita. Klara a fost crescuta foarte inchis, avand un parinte tiranic si astfel nu prea a avut contact cu cei din jurul ei. 

               Familia vrea sa plece in Germania sa se stabileasca definitiv si sa gaseasca o partida pentru fata, dar aceasta fuge si se muta in casa lui Bach. Cu o diferenta de varsta considerabila, cei doi sunt acuzati de comunitate ca traiesc si pacat si desfrau si sunt nevoiti sa paraseasca satl si sa se stabileasca la ferma fetei, abandonata dupa plecarea familiei. Aici traiesc linistiti o perioada si se adapteaza la viata la ferma. Dar lucrurile se schimba cand vin comunistii. Incepe razboiul si cu el foametea si colectivizarea. Relatia dintre ei incepe sa se raceasca.                Ce se intampla mai departe va las pe voi sa descoperiti. O carte superba, in ciuda contextului.  O gasiti la libris.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen

Primele cauciucuri care contin marcajul AA