Ultimul oaspete - Megan Miranda

           Ultimul oaspete este prima carte pe care o citesc de Megan Miranda, desi autoarea a fost tradusa in peste 25 de limbi.


           Romanul se deschide cu seara in care moare Sadie, prietena lui Avery. Avery este o fata ramasa orfana (parintii i-au murit intr-un accident de masina), de care necazurile in viata pare ca s-au tinut scai. Toate acestea se schimba atunci cand in viata ei apare Sadie. Prietenia lor se doveste trece peste proba timpului, desi multi credeau ca Avery se va dovedi doar un capriciu pentru Sadie. Avery este cea care se ocupa de proprietatile familiei Loman, de chiriasi.

           "Am trait destule pierderi ca sa accept ca durerea isi poate pierde acuitatea cu timpul, dar memoria nu face decat sa se clarifice. Momentele se reiau."

           Cartea te invaluie in mister inca de la primele pagini, inca de cand am stiut ca imi va placea. Este un thriller care se citeste usor si te face sa dai pagina dupa pagina pentru a descoperi cine a ucis-o pe Saddie si de ce.

           " Obsesia este gravitatia care te pastra pe orbita, o forta spre care inaintai permanent in spirala, chiar si cand te uitai in alta parte."


           Actiunea se petrece in Littleport, Maine, un oras micut, aflat la mare, ceea ce face romanul ideeal pentru vara.  Exista doua planuri narative, vara lui 2017 cand are loc moartea lui Sadie si vara lui 2018 cand se afla adevarul. Sadie Loman este gasita pe plaja Breaker si initial se crede ca este sinucidere, desi sunt si persoane care o acuza pe Avery.

           " De la el am invatat ce era cu adevarat puterea. Bianca putea sa te linisteasca oarecum, cu laudele ei, doar pentru a te lovi cand tineai garda jos. Dar oricine putea sa distruga pe cineva; si eu puteam s-o fac. Sa ridici pe cineva dintr-o lume si s-o aduci in alta - asta era puterea adevarata."

           Un roman pe placul meu, care mi-a deschid pofta de a citi si alte carti ale lui Megan Miranda. Vi-l recomand cu drag. Il gasiti la corint.

           " Tot locul acela... e ca si cum intri acolo si e o lume distincta. Nimic altceva nu exista. Timpul se opreste."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen

Palaria Irinei - Li Jingze,Shi Zhanjun