Orasul focului ceresc - Cassandra Clare (Instrumente mortale #6)

         Orasul focului ceresc, al saselea volum din seria Instrumente mortale prezinta atacurile Institutelor de catre Sebastian care isi formeaza o armata de intuneciti (vanatori de umbre demonizati de Sebastian cu ajutorul Pocalului Infernal).


          Spre finalul volumului trecut Magnus il paraseste pe Alec pentru ca acesta a vrut sa-l transforme in muritor.

          Jace se reface dupa lupta si dupa legatura cu Sebastian din finalul volumului precedent.

          Simon este rapit de un intunecit. Sunt rapiti si reprezentantii repudiatilor din Consiliu ( Raphael Santiago (din neamul Copiilor Noptii), Luke Garroway (din neamul Copiilor Lunii), Melion (din neamul Spiritelor Naturii), Jocelyn Morgenstern (din neamul nefilimilor) si Magnus Bane (din neamul Copiilor lui Lilith) si pentru eliberarea lor se cere predare lui Jace si a lui Clary Sebastian isi doreste sa domneasca impreuna cu sora lui, Clay.

          Sebastian incearca sa atace institutul din Londra si nu poate asa ca ataca sediul Praetor Lupus din Long Island pe care il incendiaza. Foarte multi varcolaci mor printre care si Kyle Jordan si Pretorul Scott. Pe Jordan l-a ucis chiar in fata Maiei, pe care a lasat-o in viata pentru a transmite mesajul ca vrea razbunare. Sebastian ataca apoi Citadela de Adamant (Diamant), locul unde sunt faurite armele vanatorilor de umbre si lacasul Surorilor de Fier.

          Raphael se gandeste sa se alieze cu Sebastian, insa pretul este uciderea lui Magnus. Magicianul ii salvase viata lui Raphael asa ca pana la urma nu accepta targul.

          Cassandra Clare ofera si o explicatie a comportamentului lui Sebastian, de ce face ceea ce face.

          Ca si in celelalte volume actiunea este alerta si replicile sarcastice si usturatoare sunt extrem de savuroase.
         Moartea unor personaje a fost tare cruda si inutila in acelasi timp. Sebastian se aliaza si cu Regina Elfilor.

         Despre celelalte volume am scris aici: Orasul oaselorOrasul de cenusaOrasul de sticla, Orasul ingerilor cazuti, Orasul sufletelor pierdute.          „ - Daca voiam sa ma intind pe o canapea si sa ma plang cuiva despre parintii mei, as di angajat un psihiatru.
          - Ah, zise Jace, dar serviciile mele sunt gratis.
          - Am auzit asta despre tine."

          „ Eroii nu sunt intotdeauna cei care inving, zise ea. Uneori, sunt cei care pierd. Insa continua sa lupte, continua sa se intoarca. Nu se dau batuti. Asta e ceea ce ii face eroi."

          „Asa ca va trebuie sa invete ce ai invatat si tu: ca familia nu inseamna legatura de sange. Inseamna oamenii care te iubesc. Oamenii care te ajuta la ananghie."

          „ - Indiferent la ce te gandesti, n-o face! zise Catarina. E o idee proasta.
          - Si de ce, ma rog, spui asta?
          - Pentru ca numai idei proaste ai, zise ea. Te cunoasc de multa vreme si sunt absolut sigura de asta. Daca ai de gand sa devii din nou pirat, e o idee proasta.
          - Nu-mi repet greselile, zise Magnus, ofensat.
          - Ai dreptate. Faci unele noi si mai grave, ii spuse Catarina. N-o face, orice ar fi. Nu conduc o razmerita de-a varcolacilor, nu face nimic care ar putea, accidental, sa duca la apocalipsa si nu-ti crea propria gama de sclipici pe care sa incerci s-o vinzi la Sephora.
          - Ultima sugestie e cu adevarat valoroasa, remarca Magnus. Insa nu urmaresc o schimbare de cariera. "

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly