Un apartament la Paris - Guillaume Musso

          Cand am pus mana pe Un apartament la Paris de Guillaume Musso am stiut ca nu o sa ma dezamageasca. Mi-a placut ca personajul feminin Madeline Greene este o "veche cunostiinta de-a noastra". A mai aparut in Chemarea ingerului, roman care mi-a placut chiar mult.


          Autorul de piese de teatru Gaspart Coutances isi cauta inspiratia pentru urmatoarea piesa la Paris, oras pe care il uraste. Ca si perioada Craciunului, motiv pentru care este convins ca si in acest an va lucra nestingherit. Planurile ii sunt insa date peste cap, deoarece si fosta politista Madeline Greene inchiriaza aceeasi casa.
          Madeline venise la Paris, isi cumparase o florarie mica si dupa rezolvarea cazului Alice Dixon (din Chemarea Ingerului) ii lasase floraria lui Takumi si plecase la New York. Un an mai tarziu NYPD - politia newyorkeza - ii propusese un contract de consultant prin care sa se ocupe de cazurile clasate.A renuntat la job cand Jonathan Lempereur, barbatul pe care il iubise si pe care il urmase in Manhattan, se intorsese la sotia lui si nimic nu o mai retinea in Statele Unite.

          Cei doi inchiriaza casa - atelier "Cursum Peficio" care fusese a pictorului Sean Paul Lorenz. Sean a murit la patruzeci si noua de ani, la un an dupa ce fiul sau, Julian a fost ucis sub ochii mamei lui, Penelope. Inainte sa moara Sean ar fi pictat trei tablouri care insa au disparut fara urma. 
          Bernard Benedick este cel care ii marturiseste lui Madeline despre tablouri si in mare despre viata lui Sean. Cum era viata lui Sean, cand facea graffiti prin metrouri, cum l-a intalnit, cum a recunoscut talentul din el si l-a promovat, despre povestea lui de dragoste cu Penelope Kurkowski si cele douazeci si unu de tablouri pe care i le-a realizat acesteia (21 fiind presupusa greutate a sufletului).

          Imi place cum povestile se interpatrund: acum Bernard ii face marturisiri lui Madeline si imediat povestea este completata de bona lui Julian, Pauline care ii povesteste lui Gaspard. Actiunea este alerta si plina de mister. O carte pe gustul meu, pe care vi-o recomand.

           Romanul il gasiti la all .

          De acest autor va recomand si Chemarea ingerului, Maine, Dupa 7 ani, Fata de hartie, Central Park, Fata din Brooklyn  si Vei fi acolo?


           „Viata nu iti ofera o a doua sansa. Daca ai pierdut o ocazie, ai pierdut-o pentru totdeauna. Viata nu ne ofera cadouri. Viata este un tavalug, un despot care-si stapaneste regatul, facand sa domneasca teroarea prin forta sa armata: timpul. Si timpul castiga intotdeauna la sfarsit. Timpul este cel mai mare exterminator al istoriei. Cel pe care niciun politist nu va reusi niciodata sa-l intemniteze."

           „ Arta este ca un incendiu, se naste din ceea ce mistuie." (Jean-Luc Godard)

           „ - Artistii au privilegiul de a continua sa traiasca prin operele lor."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen

Palaria Irinei - Li Jingze,Shi Zhanjun