Elita - Kiera Cass (Alegerea #2)

           Initial Alegerea a avut 35 de fete inscrise in competitie, dar au mai ramas doar 6.  Lupta se da pentru coroana si printul Maxon.


          Toata seria Alegerea este despre o iubire de basm si rautatile dintre fete, cand in oglinda nu te uiti, iar la altii vezi toate defectele, in special cele pe care le posezi si tu. Probabil doar eu gasesc aceasta serie si putin amuzanta. Insa din ce remarc eu la romane asemanatoare care prind foarte bine la noi, nu se observa aceste diferente si cititorii "tin" cu personajul principal, pe care il gasesc perfect. Personal mare diferenta nu vad intre fete, comportamental vorbind. Dincolo de aspectul amoros, care tinde spre basm, relatiile dintre fete sunt foarte apropiate de ce se intampla in viata reala. Asa cum am mai spus si in alte randuri, imi plac cartile realiste, credibile, plauzibile.
          Marlee ii spune lui Mer ca nu-l vrea pe Maxon, dar nu vrea sa plece, iar ea ii cere sa-i spuna lui Maxon adevarul, dar nici ea nu-i spune lui Maxon ca prima ei iubire e in palat si ca se vad pe ascuns. Dar se crede indreptatita sa faca acest lucru. Vom afla in volumul acesta care este motivul lui Marlee de fapt.

           Celeste Newsome, alta fata din Elita, incearca sa atraga atentia asupra sa, asa cum vor toate de fapt, dar America e foarte deranjata: „ Fierbeam. Rar apucam sa stam de vorba cu regina Amberly, iar Celeste acum isi gasise sa faca pe rasfatata si sa strice totul."
           Nici Maxon nu este mai deosebit. Si acesta face alegeri neinspirate. Ii spune lui Mer ca o alege pe ea, dar continua sa se vada cu toate celelalte. Bantuit de un trecut tulburator, nu poate face o alegere si apoi sa ramana cu alegerea facuta.
        Abia astept sa pun mana pe volumele urmatoare, Aleasa, Mostenitoarea si Coroana. Un roman despre rautati, secrete, tradari, interese pe care il gasiti la corint.


           „ -  Pai, singura mea dorinta e ca tata sa ma incredinteze viitorului sot. Stiti, momentul acela cand iti ia mana si o pune in mana celui cu care te casatoresti? Asta e singurul lucru pe care mi l-am dorit vreodata. (...)
           -  Vreau sa stiu ca tatal meu e in totalitate de acord cu alegerea mea, în ziua in care conteaza cu adevarat. (...)
           -  Sper din tot sufletul sa fie de acord. Oricine va fi mirele."

           „ -  Oh, uite ce fata ai facut! a exclamat ea. Sunt ingrozitoare. La fel de bine as putea sa cant cu coatele.
           -  Ar trebui sa incercam. Poate coatele tale simt mai precise."

           „ - Ei, haide. Pana acum sigur ti-ai dat seama daca te place sau nu. Daca te place, nu ai de ce sa-ti faci griji. Daca nu, de ce ai mai vrea sa ramai?"

           „ - Acum ia zi, m-a abordat Noemi, atragandu-mi atentia asupra ei. Acest Maxon e tare chipes. Cum pot sa intru si eu in Alegere?
           -  Cu un morman de acte si hartii, am glumit.
           -  Asta-i tot? Unde mi-e pixul?
           Orabella a intervenit:
           -  O sa iau si eu niste hartii din alea. Mi-ar face mare placere sa-l iau pe Maxon acasa. "

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen