Ascensiunea (Destinul reginei #1) - Rebecca Ross

         Ascensiunea este primul volum din seria Destinul reginei, urmat de Infruntarea.
         Brienna Colbert, orfana de mama, nu stie cine este tatal ei pentru ca bunicul ei nu vrea sa-i spuna. Mama ei este valeriana, iar tatal ei din Maevana. Timp de zece ani a trait la orfelinat, dar bunicul sau a dus-o in  casa Magnalia pentru a studia pasiunea. Aici ajungeau numai fetele bogate si talentate. Dar si ea e constienta ca a reusit sa intre aici doar pentru ca bunicul ei i-a marturisit Vaduvei cine este tatal ei.


              In casa Magnalia se studiaza cinci pasiuni timp de sapte ani: arte plastice, muzica, arta dramatica, intelepciunea, cunostiinta. Brianna studiaza initial artele plastice, apoi un an arta dramatica, unul muzica, unul intelepciunea si trei cunoasterea.
             Brianna se indragosteste de maestru de cunoastere, Cartier. Regulile casei interzic contactul dintre baieti si fete.
             Absolvirea scolii coincide cu solstiul de vara, cand ucenicele isi aleg un protector care le vrea. Cand o ucenica ajungea sa stapaneasca pe deplin pasiunea pe care o studiase, o mantie ii era oferita de catre maestru sau maestra sa, o mantie a carei culoare depindea de pasiunea fiecareia: rosie pentru artele plastice, neagra pentru arta dramatica, violet pentru muzica, verde pentru intelepciune si albastra pentru cunoastere. Insa vesmantul nu era un simplu simbol al dobandirii pasiunii, ci semnifica si egalitatea pe care o dobandise ucenica, faptul ca ea se afla, din acel moment, la acelasi nivel cu maestrul sau maestra ei.

            Cu putin timp insa Brianna incepe sa aiba viziuni cu un barbat in care se preschimba, totul pornind de la piatra inserarii, de la o carte pe care i-o da maestrul Cartier. In 1430 a disparut codicele reginei, imiediat dupa ce piatra inserarii se facuse nevazuta. Codicele reprezinta legea care le interzice regilor puterea, garantand ca tronul si coroana li se cuvin doar nobilelor fiice ale regatului de la miazanoapte.
           Niciun protector nu se arata interesat de Brianna, dar Vaduva ii propune sa stea peste vara la ei si la toamna ii va alege un protector. Este o oferta extrem de buna, pentru ca altfel ar fi fost considera o inadaptata.
           Ce se intampla mai departe va invit pe voi sa descoperiti. Cartea o gasiti la corint.           „ Nu exista pasiune fara chin."

           „ Nu-ti pot spune eu ce hotarare sa iei, ce este mai bine pentru tine. Trebuie sa alegi cu inima, Brienna. Doar un lucru pot sa-ti zic: orice ai alege, eu te voi urma, chiar si calea cea intunecata."


           „Nu voi deveni stapana a cunoasterii, pana cand nu voi primi mantia. Nu voi primi mantia, pana nu voi dobandi un protector. Si nu pot dobandi un protector decat daca Vaduva o sa gaseasca pe cineva care sa-mi aprecieze adevarata valoare."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Arta manipularii - Kevin Dutton

Persil Deep Clean

Testamentele - Margaret Atwood