Orasul de cenusa - Cassandra Clare (Instrumente mortale #2)

              Sfarsitul primului volum din seria Instrumente mortale, Orasul oaselor ii gaseste pe Jace si Clary indragostiti unul de celalalt, dar frati.


            In Orasul de sticla, Valentine, tatal celor doi, vrea sa invoce demonii din adancurile iadului pentru a crea o armata impotriva vanatorilor de umbre.
            Nici in acest volum, Simon nu scapa. Desi incepe o relatie cu Clary, dupa sarutul dintre Clary si Jace, devine foarte agitat si se transforma in ceva pentru care nu mai exista alta solutie decat moartea.

           Moare un copil de elf, un copil al lunii si unul al noptii si toate acestea sunt necesare pentru crearea unei armate. Jace este considerat spionul lui Valentine. Un volum mai bun decat primul, mai plin de mister, drama, umor si actiune. Relatia lui Jace cu familia Lightwood, cea care l-a crescut este afectata de descoperirea ca este fiul lui Valentin.

             Clary incearca sa-si scoata mama din coma realizata cu magie. Asa cum era de asteptat apar personaje noi si al doilea instrument mortal, Sabia Sufletului. Fratii Tacuti din primul volum mor.
           Astept cu nerabdare urmatorul volum.
           Celelalte volume sunt: Orasul oaselor, Orasul de sticlaOrasul ingerilor cazutiOrasul sufletelor pierduteOrasul focului ceresc.           „ - Ura nu inseamnă nimic daca e pusa in balanta cu supravietuirea."

           „ - Dorinta nu e intotdeauna micsorata de dezgust. Nici nu poate fi acordata, ca pe o favoare, celor care o merita mai mult. si cum cuvintele mele au legat vraja, astfel puteti afla si voi adevarul."

           „ - Stii care e cel mai rau lucru pe care mi-l pot inchipui?
          Ea clipi nedumerita:
          - Nu.
          - Sa nu am incredere in persoana iubita. "

           „- Nu vreau sa fiu barbat, zise Jace. Vreau sa fiu un adolescent zbuciumat care  nu-si poate infrunta proprii demoni launtrici si, in loc de asta, ataca verbal pe toata lumea.
          - Ei bine, zise Luke, faci o treaba nemaipomenita. "

           „Pentru prima oara, Valentine arunca o privire în jos, la cadavrul Fratelui Jeremiah.
          - L-am ucis si pe el, si pe restul Fratilor Tacuti. A trebuit s-o fac. Aveau ceva care imi trebuia mie.
          - Ce? Decenta?"

           „Asta suna grozav, doar tu, sotia ta comatoasa, fiul tau socat de bombe si fiica ta care te uraste de moarte. Ca sa nu mai pomenim de faptul ca cei doi copii ai tai s-ar putea sa fie indragostiti unul de altul. Da, asta suna a reuniune familiala perfecta."

           „ - Un singur lucru nu pricep, zise el.
          - Numai unul? Esti cu mult inaintea noastra, zise Jace. "

           „ -  As zice ca a fost o placere sa ma intalnesc cu voi toti, dar, in realitate, n-a fost. A fost chiar stanjenitor si, pe cinstite, data viitoare cand o sa mai vad fie si pe unul dintre voi o sa mi se para mult prea curand."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Arta manipularii - Kevin Dutton

Persil Deep Clean

Testamentele - Margaret Atwood