Vei fi acolo? - Guillaume Musso

             Vandut in peste un milion de exemplare, romanul Vei fi acolo? de Guillaume Musso prezinta povestea unui medic chirug, Elliott Cooper, care este bolnav in ultimul stadiu de cancer.


           Aflat in vizita in Cambodgia cu elicopterul Crucii Rosii, Elliott se pregatea sa urce in avion cand un batran ii intinse un copil care avea buza de iepure, iar Elliot alege sa mai ramana cateva zile pentru a opera baietelul, pe Lou-Nan.  Localnicul isi macheaza recompensa intrebandu-l pe Elliott care este cea mai mare dorinta a lui. Medicul spune ca si-ar dori s-o mai intalneasca pe Ilena Cruz, iubita lui moarta de treizeci de ani si acesta ii ofera un flacon cu zece pastile mici si aurite.

            Pe masura ce cosuma cate o pastila se intoarce in timp la dublul lui cu treizeci de ani mai tanar, cand el are treizeci de ani.
             Elliott de saizeci de ani nu vrea sa-si condamne fiica, pe Angie, la inexistenta, intrucat ea este nascuta la zece ani de la  moartea Ilenei, dar Elliott de treizeci de ani vrea sa-si salveze femeia iubita. Ilena ar fi murit in seara de 24 decembrie 1976 la parcul Ocean Word din Orlando, ucisa de orca Anuska.
               Vor reusi oare cei doi Elliot sa gaseasca o cale sa-si salveze persoanele iubite facand alte alegeri?

            Vei fi acolo? este un roman excelent. Va recomand si Chemarea ingerului si Maine de acelasi autor. Cele trei sunt cele mai bune carti scrise de Guillaume Musso dupa parerea mea. Mai am insa doua de citit si sper sa mai urmeze si altele.
            Vei fi acolo? de Guillaume Musso este in curs de ecranizare. Cartea o gasiti la editura all.             „Viitorul ma intereseaza foarte mult: e locul unde am de gand sa-mi petrec urmatorii ani din viata." (Woody Allen)

          „Si ai grija de visele tale (...) Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de ele."   (Carlos Ruiz Zafon)

        „Apoi a aflat, in sfarsit, marele secret: nu te nasti tata, ci devii Improvizand din mers, luand deciziile pe care le consideri bune pentru copilul tau. 
        Ii luase patruzeci de ani ca sa inteleaga ca nu exista alt raspuns, alta solutie decat iubirea."

        „Cartile si prietenii sa-ti fie putini, dar buni." (Intelepciune populara)

       „Jocul cu trecutul are u pret. Nu se indoia niciun moment de acest lucru. Pana acum reusise sa tina dub control pierderile purtandu-se ca un simplu spectator venit din viitor, dar daca ar fi inceput sa intervina in derularea vietii sale trecute, lucrurile riscau sa se complice. In prezent toata lumea e familiara cu efectul de fluture si cu teoria haosului: in urma reactiilor in lant, un eveniment nesemnificativ poate antrena o catastrofa de proportii; simpla bataie din aripi a unui fluture in Japonia poate provoca o furtuna in Florida."

            „-Pentru ca daca o salvez pe Ilena voi doi o sa va continuati viata impreuna.
           -Si care e problema?
           -Problema e ca nu vei mai ajunge niciodata sa fii tatal luni Angie...
           Elliott nu intelegea prea bine:
           -Tot nu pricep... o sa am alti copii...
           -Alti copii? Ma doare-n cot de copii tai, eu nu vreau sa-mi pierd fiica! Nu vreau o lume fara Angie!
           -Iar eu, n-am de gand s-o las pe Ilena sa moara, raspunse Elliott, plin de hotarare."


          Pe blog gasiti si recenzii la MaineCentral Park, Chemarea ingerului Fata de hartie, 
Fata din Brooklyn si Dupa sapte ani.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen

Palaria Irinei - Li Jingze,Shi Zhanjun