Cioplitorul in piatra - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #3)

            Cioplitorul in piatra este cel de-al treilea roman al scriitoarei Camilla Läckberg, dintr-o serie de zece.
          Ca si in celelalte volume, romanul urmareste povestea politistului Patrik Hedstrom si a iubitei lui Erica Falck, acum mamica. Ei au o fetita, Maja,  iar Erica sufera de o depresie post-natala. 


           Cioplitorul in piatra debuteaza cu gasirea cadavrului unei fetite, Sara,  intr-un lac, ce pare la prima vedere  un accident. Autopsia stabileste insa ca este vorba de o crima, fata a fost inecata in apa de baie si aruncata in lac. In plamanii fetei se gaseste mai multa apa dulce, decat sarata si sapun. Cazul este delicat pentru ca este vorba de o fetita de sapte ani, pe care Patrick o cunostea. Pe masura ce investigatia inainteaza noi secrete ies la iveala. Se descopera dosare de spitalizare pe numele fratelui fetitei care a murit. In plus un vecin este acuzat de pornografie infantila. Cercetarile vor scoate la iveala si aventura tatalui Sarei, Niclas cu Jeantte.


            Imi plac romanele politiste si acesta a fost chiar extrem de bun.

           Romanul se desfasoara pe doua planuri – povestea unei fete bogate, dar orfane de mama, Agnes, care ramane insarcinata cu un cioplitor in piatra, Anders Andersson, iar al doilea plan prezinta investigarea crimei. Legatura exista si va invit pe voi s-o descoperiti.
        Detaliile mentin intriga, iar deznodamantul este sinistru si m-a socat.
        Cartea este extraordinara si mi-a trezit interesul pentru intreaga serie.


          Intr-un final, ea avusese ultimul cuvant. Cutia albastra din lemn si continutul ei serveau drept aducere-aminte ca ea singura isi controla destinul. Si ca erau permise orice mijloace."


          Agnes nu ar fi indraznit vreodata sa afirme asta cu voce tare, insa uneori i se parea un noroc faptul ca mama ei murise dupa ce o nascuse. In felul acela, nu il impartise pe tata cu nimeni si, avand in vedere cele auzite cu privire la mama ei, nu ar fi fost in stare sa o joace pe degete la fel de usor. Dar tata nu ar avea inima de a-i refuza vreun lucru fiicei sale orfane de mama. Agnes era perfect constienta de asta si o exploata la maximum. Anumiti prieteni si rude bine-intentionate incercasera sa-i atraga atentia tatalul ei asupra acestui fapt, insa chiar daca el ar fi facut niste incercari sovaitoare de a-si refuza odorul, mai devreme sau mai tarziu, fetisoara ei dragalasa ar fi iesit invingatoare. Ochii ei mari puteau fi atat de repede napaditi de lacrimi fierbinti, care i se prelingeau pe obraji. Cand se ajungea acolo, inima lui se inmuia si, de obicei, fata primea ceea ce isi dorea."


           Cioplitorul in piatra poate fi achizitionata de aici.
           Finalul anunta logodna dintre Patrick si Erica, dar si o noua crima. Sora Erica, Anna isi omoara sotul, pe Lucas. Dar despre asta vom citi in volumul urmator, Piaza rea.
           Seria Fjallbacka contine volumele: Printesa gheturilor, Predicatorul, Cioplitorul in piatra, Piaza rea, Copilul german, Sirena, Paznicul farului, Fauritoarea de ingeri, Imblanzitorul de lei si Vrajitoarea.

           Va tenteaza cartile politiste?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

Arta manipularii - Kevin Dutton

Persil Deep Clean

Testamentele - Margaret Atwood