Stapanul umbrelor (Uneltiri intunecate #2) - Cassandra Clare

             Stapanul umbrelor, al doilea volum din trilogia Uneltiri intunecate, dupa Doamna de la miezul noptii,  incepe prin prezentarea institutului din Los Angeles.


           Julian stie ca familia i se va destrama daca se descopera starea lui Arthur. Intre timp toti au nevoie de Cartea Neagra a mortii,un tom de magie,  asa ca ajung sa incheie o intelegere cu Regina Elfilor Luminii care vrea cartea. Julian impreuna cu Emma Carstairs, Cristina Rosales si Mark Blackthorn pleaca pe taramul elfilor pentru a-l salva pe Kieran de la moarte, dar nu isi pot folosi runele si armele. Tensiunile intre vanatorii de umbre si repudiate au dus la aparitia Cohortei, o factiune de vanatori care nu ii au prea mult la suflet pe repudiati.

              Curtea elfilor intunericului este un loc plin de capcane si finite nemiloase, in care fiecare gresala se plateste.

              Kit ajunge sa inteleaga ca este un vanator de umbre si ca trebuie sa apere mundanii. El este un tanar care este aruncat intr-o lume despre care nu stia nimic.

              Iubirea dintre Julian si Emma, este interzisa atat prin lege, dar si prin forte magice care ii pot distruge. Insa Julian afla ca exista o cale de a scapa de blestemul parabatailor, dar in schimb intreaga lume a vanatorilor de umbre ar avea de suferit.

               Asa cum autoarea ne-a obisnuit deja pe masura ce inaintezi in serie, anumite detalii iti sunt reamintite pe parcursul cartii. Personajele sunt bie conturate si evolueaza de la volum la volum, se maturizeaza si acest lucru se reflecta in actiunile lor. Stapanul umbrelor se axeaza pe fratii Blackthorne.

          Mi-a placut tare mult unitatea familiei Blackthorne. Imi plac oamenii care pun familia pe primul loc. Urmeaza Regina Aerului si a intunericului. Cartea o gasiti la corint.


            " Ne e teama de ceva pentru ca tinem la ceva. Ne e teama sa pierdem un om pentru ca il iubim. Ne e teama de moarte pentru ca pretuim viata. Nu iti dori sa nu te temi. Asta ar inseamna sa nu mai simti nimic."

            " Cred ca nu poti sa-ti smulgi definitive iubirea din suflet. Cred ca unde a fost odata iubire, va fi mereu jar, pentru ca din orice foc raman taciuni."

            " Credeam ca distanta fizica dintre noi ne va ajuta, a spus ea. Dar acum nu mai cred. Nu ne-a ajutat nici pana acum. Cred ca oriunde m-as duce si oricat as sta departe de el, as simti la fel.
            - Unele iubiri sunt puternice ca nite funii. Te tin legat, a raspuns Cristina. Biblia spune ca iubirea este la fel de tare ca moarte. Eu cred asta."

           " -  Ca o masinarie complicata, a spus Kit. Sunteti toti conectati - se misca unul, se misca si ceilalti. Pleaca unul intr-o parte, pleaca si ceilalti. Sunteti mai legati intre voi decat toate familiile pe care le-am vazut."

           " - Pentru ca ai vrut sa crezi in el, a spus Emma. Il cunosti de atata timp, Tina si asta e foarte important. Cand cineva face parte din viata ta atata timp, cand vrei sa-l scoti din viata ta e ca si cum ai vrea sa smulgi o planta cu radacina cu tot."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Baiatul cu pijamale in dungi - John Boyne

Cei frumosi si blestemati - F. Scott FItzgerald