Si ma intunec - Kiersten White (Saga cuceritorului #1)

             In ultima perioada cartile alese imi depasesc asteptarile. Saga cuceritorului am ales-o doar pentru ca se intindea pe mai multe volume si era bestseller. Chiar si asa, mi-a placut tare mult si am sorbit-o. Si ma intunec este o carte care te prinde si Ladislav si Radu au fiecare farmecul lor.


             Ladislav (Lada) si Radu sunt copii lui Vlad Draculea cu cea de-a doua sotie, Vasilisa. Mai are un baiat, Mircea cu prima sotie si inca un baiat cu amanta. Romanul se vrea povestea copiilor asa numitului Vlad Draculea, unul dintre cei mai influenti oameni ai Valahiei.

            Lada este salbatica, bataioasa, neinfricata si urata, iar Radu este fricos, linistit si frumos. Mai pe scurt, complet altfel decat si-ar fi droit Vlad. De fapt, el nu-si dorea o fata deloc, considerand ca o fata nu-I este utila decat daca e frumoasa. Mi-a placut cum a evoluat povestea fratilor si sentimentele dintre ei. Lada se face de temut, iar Radu apeleaza la inteligenta pentru a-si sluji scopurile.

            Primul prieten al Ladei a fost Bogdan, fiul bonei. Cand si-au dat seama ce inseamna pentru ea i l-au luat si I-au frant inima. Isi dispretuieste profund fratele, dar in timp ajunge sa-l iubeasca, insa nu mai vrea sa-si lase sentimentele la vedere ca sa nu-i mai gaseasca punctele slabe: " Continua sa zambeasca, sa-i tina mainile impreunate in poala, sa-si pastreze cumpatul. Controlul insemna putere. Nimeni nu avea s-o faca sa si-l piarda. Si, intr-un final, preceptorul avea sa isi dea seama ca ea o sa-l lase sa-l loveasca pe Radu iar si iar si iar. 
           Si abia atunci Radu avea sa fie in siguranta."

          Mi-au placut si toate incercarile Ladei de a ajunge la inima tatalui sau. Lada, ca si Radu, incearca fiecare in felul sau sa ajunga la inima tatalui sau. Lada, prin mintea sa ascutita incearca sa fie cat mai inteligenta pentru a-l face mandru de ea. Radu incearca sa fie ascultator si sa faca tot ce i se cere, dar este mult prea slab pentru duritatea lui Vlad.

           Vlad are un frate Alexandru si la moartea acestuia el devine printul Valahiei. Kirsten White descrie magia Romaniei, incat de mai multe ori am citit suprinsa . Sunt inca enorm de multi oameni care nu au auzit de tara noastra.

         Este mult peste o carte clasica YA. O gasiti la corint.


             " Cand oamenii nu se ridica la inaltimea asteptarilor celorlalti, fie se rusineaza, fie se infurie, aflase Radu."

            " Aveti un trecut marcat de uitarea promisiunilor. In plus, fata vorbeste perfect limba turca; am observant ca intelege toate discutiile noastre. In educatia ei s-au investit timp si atentie. Multa grija. Copiii nostrii sunt cele mai scumpe bogatii, nu-i asa"

            " Furia scobea si indeparta orice altceva dinauntrul ei - indoiala, frica stanjeneala -, nemailasand oc pentru nimic altceva. Niciodata nu se simtise mai puternica decat atunci cand era furioasa cu o sabie in maini."

           " O adevarata convertire este intotdeauna numai intr un om si Dumnezeu."

          " Cand ai ceva ce altcineva isi doreste, exista intotdeauna un element de putere. 
         Lada vazuse destule despre barbate si lume incat sa stie ca trupul unei femei nu era un obiect de putere.
           - Sau poate fi dat in schimbul unor lucruri mai importante. Aceste fete, servitoarele mele, inteleg asta. Cele destepte, oricum. Isi vor petrece anii catarandu-se, incercand sa ajunga intr-o pozitie in care sa aiba niscaiva mijloace de control. Cele care sunt istete se vor descurca mai bine decat cele care sunt doar frumoase."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Sfaturi pentru alegerea ceasului de mana perfect

Vrei sa iti deschizi un service auto? Iata ce lucruri trebuie sa ai in vedere!