Regatul de arama - S.A. Chakraborty (Daevabad #1)

              Actiunea din regatul de arama este plasata la cinci ani dupa Orasul de bronz. Nahri  crede ca Darayavashoush e-Afshin a fost ucis de printul Alyzaid si acum este casatorita cu Muntadhir.


             Aflam din acest volum ca mama lui Muntadhir  fusese muscata de un nasnas in Am Gezira pe cand era doar o copila, iar otrava ramasese in ea. Avea din cand in cand niste crize, dar era vindecata de Manizheh, mama lui Nahri. Cand aceasta a stat mai mult in Zaroaspa  mama lui a murit.
Manizeh ii apare lui Dara si-l elibereaza de blestemul lui Suleiman.

           Regatul de arama gaseste Daevabadul intr-o stare din ce in ce mai proasta financiar.  Printul Ali a fost izgonit de acasa si multi sunt cei care vor sa-l ucida.

            O ruda de-a lui, Musa, vine si-i spune ca este cazul sa se intoarca in Daevabad. Faradelegile s-au inmultit si economia merge prost. Desi initial refuza categoric se gandeste sa se intoarca acasa. Vestea ajunge si la fratele sau, Muntadhir, care este socat si caruia nu-i pica bine. Nici Nahri nu este de partea sa. Pentru a nu da de banuit insa, tatal nu-l lasa sa plece decat dupa o mare sarbatoare, Navasarem, cea mai mareata inrecere de luptatori, care are loc doar o data la o suta de ani.

             Nahri afla oarecum intamplator ca sotul ei a avut o relatie cu Jamshid e-Pramukh, fiul Marelui Vizir, inainte de casatoria lor. Cei doi au sentimente unul pentru celalalt. Din motive necunoscute Nahri nu reuseste sa-l vindece pe Jamshid, oricat ar incerca. Dupa ce Ghassan, tatal lui Muntadhir si Ali daduse porunca sa fie gasiti asa-zisii partasi la faptele lui Dara, Jamshid fusese lasat o saptamana cu sagetile infipte in spate. O taina este si de ce nu a murit in acest timp. Acum Jamshid tot incearca sa fie vindecat.

             Dara incearca sa faca un plan cu mariz-ii si afla surprins ca el a fost ucis de cineva din acelasi neam cu el.

             Va mai spun doar ca Manizeh are mai are un copil, un baiat, ale carui puteri i-au fost legate la nastere si ca Nahri are planuri mari sa reconstruiasca un spital, un bismaristan, in care sa ingrijeasca bolnavi impreuna cu o alta tamaduitoare, Subhashini Sen. Prin acest spital ar construi multe locuri de munca si ar invata si alti oameni sa devina doctori. Va accepta oare Ghassan sa investeasca bani?

            Ce se intampla mai departe va las pe voi sa descoperiti. O serie pe care o recomand tuturor, indiferent de varsta.  Chiar si celor care nu sunt pasionati de sf. O gasiti la corint.


            " - Ai fi uimita sa stii cate poate face cineva pentru a supravietui! a continuat."

            "De buna seama ca-si ridicase ziduri de protective in jurul ei! Aproape toti cei pe care ii cunostea o tradasera macar o data."

             " De asta ridica ziduri in jurul sau, de asta incerca sa-si ascunda inima, s-o apere. Pentru ca era limpede ca nu putea avea incredere in nimeni din orasul ala afurisit!"

             "- Stiam ca intotdeauna ma pot bizui pe tine sa ma jignesti in fata."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Sfaturi pentru alegerea ceasului de mana perfect

Vrei sa iti deschizi un service auto? Iata ce lucruri trebuie sa ai in vedere!