Cantecul maorilor - Sarah Lark (in tara norului alb #2)

           Saga In tara norului alb este o serie pe gustul meu, care mi-a depasit asteptarile.


            Dupa In tara norului alb avem Cantecul maorilor. Ne aflam in 1893, in Noua Zeelanda. William Martyn, fiul unor nobili, se afla in cautarea aurului la Queenston. Elaine O' Keefe, nepoata lui Helen, fiica lui Fleurette si a lui Ruben,  se indragosteste de el si sentimentele sunt reciproce. Descris de James, ca " un prost care face galagie" William este mai mult dupa bani. La mosie isi face aparitia si Kura-Maro-Tini, fata Gwyneirei, verisoarea lui Elaine, a carui frumusete si temperament il cuceresc pe William.  Volumul doi le prezinta pe nepoatele din In tara norului alb, femeile ramanand in prim planul autoarei. Ca si in primul volum femeile ajung victimele propriilor alegeri. Cred ca si acest lucru e ceea ce imi place cel mai mult la Sarah Lark si motivul pentru care voi mai intinde mana dupa cartile ei.

           Elaine este o femeie fericita, multumita cu ce are, dar careia ii lipseste dragostea pentru a fi implinita. Dragostea unui barbat pe care il iubeste, mai precis. William ii raspunde sentimentelor ei si cei doi par sa se indrepte catre o casatorie, insa aparitia Kurei le strica socotelile. William este atras iremediabil de ea.

           Elaine observa si se indreapta catre Thomas Sideblossom, dusmanul declarat al familiei lui Elaine.  Thomas este salbatic, violent si o agreseaza sexual. Speriata, fura un pistol pentru a se simti in siguranta. Situatia degenereaza si il impusca pe Thomas si fuge in munti. Fuge in munti, dar acum este o criminala cautata.

              Kura se indragosteste de Will, insa niciuna din ele nu este fericita cu barbatii alesi. Thomas este un  salbatic  Elaine, iar Kura simte chemarea artei. Astfel, din motive diferite, fetele pleaca de langa baietii pe care ii iubeau cautandu-si un loc al lor, care sa le implineasca.

            Mura este rasfatata, nu este obisnuita sa primeasca un refuz, ambitioasa si vrea sa primeasca ce isi doreste. Este hotarata sa il cu cereasca pe William.  Cand Kura realizeaza ca este insarcinata casnicia lor se deterioreaza.  Un grup de opera care vine in oras o face pe Kura sa plece fara sa se uite in urma la sot si copil.

            Greu de spus care din cele doua volume mi-a placut mai tare.  Gasiti saga la libris.


            " Fata umbla cu privirea coborata si cu spatele plecat. Pentru Elaine orice privire aruncata in pglinda era un chin, pentru ca vedea un chip respingator, in cel mai bun caz obisnuit. Era proasta si lipsita de talent, nu era nimic in comparatie cu minunata Kura Warden. Elaine se vedea slaba si neatractiva, de unde inainte se vazuse gingasa si supla. <<Ca o zana>>, spunea William. Pe atunci comparatia i se paruse un compliment minunat. Dar ce barbat voia o zana? Barbatii vioau o zeita cum era Kura!"

             " Dar ea nu era o eroina de roman, ci un om din carne si oase. Nu trebuia sa se astepte sa vina un cavaler sa o elibereze; ea avea o arma si un cal. Nu se gandea in mod serios sa isi deschida calea cu arma, desi cu revolverul in buzunar se va simti mai puternica, asa cum se simtea mai in siguranta, chiar daca revolverum se afla in cufar - in ciuda tuturor maltratarilor. Inainte ca Thomas sa o ucida, il va impusca. (...) Va calari pana in Queenstown si va incerca sa obtina un divort."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Sfaturi pentru alegerea ceasului de mana perfect

Vrei sa iti deschizi un service auto? Iata ce lucruri trebuie sa ai in vedere!