Printesa mecanica - Cassandra Clare (Dispozitive infernale #3)

               Volumul al treilea si ultimul din seria Dispozite infernale, Printesa mecanica, ne aduce in apropierea nuntii dintre Tessa Gray si Jem Carstairs. Jem are de suferit din cauza lipsei drogului yin fen. Will este sfasiat intre iubirea pentru Tessa si legatura de parabatai care il leaga de Jem. 


            Insa in toiul pregatirilor un nou demon isi face aparitia, un demon legat prin sange si taina de Magistru, barbatul care vrea sa-si foloseasca armata de automate, Dispozitivele infernale, pentru a distruge vanatorii de umbre.

          Actiunea se petrece in jurul Institutului din Londra si-n Tara Galilor.

          Mortmain, prin dispozitivele lui mecanice ataca din nou si o captureaza pe Tessa. O vrea atat ca sotie, cat si pentru planul lui malefic. Astfel Mormain cumpara toata cantitatea de Ying Fei (drogul de care Jem are nevoie ca sa supravietuiasca) si o santajeaza astfel pe Tessa.

          Ca de obicei la Cassandra Clare, personajele ei sunt extrem de bine conturate si evolueaza pe parcursul seriei. Tessa nu face exceptie, ci trece de la tanara vulnerabila si o femeie puternica, care lupta pentru ceea ce vrea si impotriva inamicului.

           Situatia lui Jem nu prea a fost pe placul meu. Personajul meu masculine preferat dintre el si Will, dar care este macinat de boala. Mi-a placut in special iubirea lui petru Tessa. Scenele cu el m-au impresionat. Creste atractia dintre Tessa si Will, desi acestia vor s-o controleze si sa stea departe unul de celalalt. In acelasi timp legatura dintre Tessa si Jem devine mai stransa, iubirea lor transcede dincolo de timp.

          O gasiti la corint.


          „ - Cunosti sentimentul, spuse ea, atunci, cand citesti o carte si stii ca se va petrece o tragedie; simti raceala si intunericul venind, vezi plasa strangandu-se in jurul personajelor care traiesc si respira intre pagini. Inca este legat de povestire ca si cum ai fi tarat in urma unei trasuri si nu poti sa-i dai drumul sau sa-i schimbi cursul."

          „ Inimile noastre au nevoie de o oglinda, Tessa. Ne vedem mai bine in ochii celor care ne iubesc. Si exista o frumusete pe care numai caracterul trecator al vietii ne-o ofera."

          „ Se spune ca nu poti iubi doi oameni, la fel de mult, in acelasi timp, spuse ea. Si poate ca pentru altii e adevarat. Dar tu si Will... voi nu sunteti ca doi oameni obisnuiti, doi oameni care ar fi putut sa fie gelosi unul pe celalalt sau care ar fi putut sa-si imagineze iubirea mea pentru unul diminuata de iubirea pentru celalalt. Voi v-ai contopit sufletele atunci cand erati amandoi copii. Nu l-as fi putut iubi pe Will atat de mult daca nu te-as fi iubit si pe tine. Si nu te-as putea iubi asa cum te iubesc daca nu l-asf si iubit pe Will asa cum l-am iubit."

          „ Caci din care alt motiv ma patrunsese pe mine atat de usor suferinta aceea pana in adancul fiintei, daca nu din cauza ca imi cladisem sufletul pe nisip, iubind o fiinta muritoare?"

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Sfaturi pentru alegerea ceasului de mana perfect

Vrei sa iti deschizi un service auto? Iata ce lucruri trebuie sa ai in vedere!