Doua surori Din Norvegia in jihadul din Siria - Asne Seierstad

            Dupa cum spune si titlul, Doua surori Din Norvegia in jihadul din Siria, este despre islam, insa nu la ce v-ati gandi prima oara. Desi majoritatea oamenilor isi doresc sa scape, cele doua surori, Fatima Abdallah Ayan (19 ani) si Leila (16 ani), doua surori somaleze care traiesc in Norvegia sunt atrase in Siria.


             Fetele pleaca pe ascuns, fara sa dea ceva de banuit. Parintii, Sadiq si Sara,  cred, ca de obicei, ca s-au dus la scoala. Sunt absolut socati ca nu pot da de fetele lor, pana primesc un telefon de la ele care le spun sa-si verifice e-mail-ul. In acel mesaj ele isi explica gestul. Incearca chiar prin autoritati sa le opreasca la granita, dar nu reusesc.

         Tatal, Sadiq, se deplaseaza spre Siria pe aceeasi ruta, hotarat sa-si convinga fetele sa se intoarca, dar ele refuza. Ajunge in Siria si este prins in captivitate de IS. Acuzat de ei ca ar fi un spion pentru politia secreta este aruncat in inchisoare.

           Dupa ce a pierdut toti banii si dupa multi ani intelege ca fetele nu se vor mai intoarce.

          Cartea este ecranizata in filmul documentar Only a father. Interesant este ca statul le ofera locuri de munca, bani, scoala speciala. O carte care merita citita. O gasiti la corint.


Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly