Printul mecanic - Cassandra Clare (Dispozitive infernale #2)

             Al doilea volum din seria dispozitive infernale, Printul mecanic, este chiar mai bun decat primul, Ingerul mecanic.


           Tessa fuge in continuare de Magistru. Desi incearca sa fie cu un pas inainte Magistrului, acesta pare cu doi pasi inaintea lor.

             Persoane din Concav planuiesc s-o inlature pe protectoarea Tessei, Charlotte, de la conducerea Institutului. Daca Tessa este alungata de la Institut atunci Magistrul ar putea s-o foloseasca ca arma impotriva vanatorilor de umbre. Benedict Ligtwood isi doreste sa conduca Institutul si face presiuni la consului Wayland pentru indepartarea Charlottei. Charlotte are doua saptamani la dispozitie sa-l gaseasca pe Mormain. Afla de la Aloysius ca ura lui impotriva vanatorilor de umbre este una personala. Parintii lui, care erau magicieni, au fost ucisi de vanatorii de umbre, iar el a depus plangere pentru despagubire. Cererea i-a fost refuzata si singurul lui scop a fost crearea unei armate de dispozitive mecanice cu chip de om.

            Pe de o parte misterele incep sa iasa la iveala, pe de alta itele se incurca din ce in ce mai mult.
Asa cum Cassandra Clare ne-a obisnuit din Instrumente mortale, triunghiul amoros isi face simtita prezenta si in volumul doi din Dispozitive infernale. Tessa descopera ca ii plac in egala masura Will si Jem. Dupa parerea mea triunghiul amoros nu este real. Will este mereu prezent in gandurile sale, insa o si raneste si ajunge sa caute alinare in bratele lui Jem. Will o iubeste pe Tessa, dar un secret il face sa se poarte urat cu ea.

             Personajele Cassandrei Clare se maturizeaza si se dezvolta cu fiecare actiune la care iau parte.

            In timpul atacului lui Mortmain, Thomas si Agatha au fost ucisi, iar Consiliul trimite la Institut doi noi servitori, pe Cyril (fratele lui Thomas) si pe Bridget. Cyril si Bridget sosesc impreuna cu fratii Lighwood ca sa instruiasca fetele. 

          Daca vreti sa aflati daca Tessa reuseste sa-si salveze fratele, desi acesta i-a tradat si a gtrecut de partea Magistrului  gasiti seria la corint.          „ Virtutea ingerilor este ca nu pot deveni rai; defectul lor este ca nu pot deveni mai buni. Defectul unui om este ca poate fi rau, iar virtutea sa este ca poate deveni mai bun."

          „ Tu nu esti cel din urma vis al sufletului meu. Tu esti cel dintai vis pe care nu am fost niciodata in stare sa ma opresc sa nu-l visez. Tu esti cel dintai vis al sufletului meu, si din acel vis, sper sa se nasca si altele, vrednice de a fi amintite toata viata."

          „ Minciunile si secretele, Tessa, sunt ca un cancer pentru suflet. Vor roade tot ceea ce este bun si vor lasa doar distrugere in urma lor."

          „ - Inca nu i-ati frant inima, nu-i asa?
           - Nu, zise Tessa. Mi-am frant-o pe a mea in doua, isi zise. Nu i-am frant-o deloc."

          „ Nu-ti pot spune daca te-am iubit din prima clipa in care te-am vazut sau daca a fost a doua, sau a treia, sau a patra. Insa imi amintesc de prima clipa in care te-am vazut venind spre mine si mi-am dat seama ca, intr-un fel, intreaga lume parea sa se evapore cand eram cu tine."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison