Regina rosie - Victoria Averyard (Regina rosie #1)

             Primul volum al seriei Regina rosie se numeste chiar Regina Rosie. Cartea imparte oamenii in doua categorii: cei cu sange argintiu si cei cu sange rosu. Culoarea sangelui delimiteaza claseel sociale. Primii sunt cei care nu sunt obligati sa munceasca decat in rare cazuri  si au puteri supranaturale, conroland apa, natura, metalul, mintie oamanilor, pamantul. Iar cei cu sange rosii sunt servitorii celor cu sange argintiu. Doar cei cu sange rosu sunt inrolati in razboi si acest lucru se intampla imediat ce fac 18 ani, daca se intampla sa nu aiba un job. Si nimeni nu e dispus sa renunte la job.            Mare Molly Barrow are aproape 18 ani. Nimeni nu o angajeaza pentru ca nu mai sunt locuri de munca disponibile. Mare isi ajuta familia fiind hoata de buzunare.

              Actiunea incepe fin momentul in care prietenul ei cel mai bun, Kilon Warren ramane fara loc de munca prin moartea angajatorului sau. Pune la cale un plan cerandu-i ajutorul surorii sale mai mici, Gisa de doar 14 ani. Gisa lucreaza ca ucenica pt o croitoreasa. Avea foarte mult potential „Gisa va dobandi ceea ce putini rosii reusesc si o va duce bine. Se va ingriji de parintii nostrii si ne va da mie si fratilor mei locuri de munca umile, pentru a ne scapa de razboi. Intr-o buna zi, Gisa ne va salva, inarmata doar cu un ac si ata."

             Insa socotelile sunt departe de a iesi asa cum a vrut ea si in plus mana Gisei este distrusa cand este prinsa ca incearca sa fure.

             Mare este ajutata de Cal, pe care incearca sa-l fure sa gaseasca de munca in slujba regelui. in cetatea soarelui. Ajunge acolo chiar in prima zi a Turneului reginelor, cand printul mostenitor Cal trebuie sa-si aleaga sotia.

          In timp ce Evangheline Samos (care poate manipula metalul) este in arena, Mare este impinsa de o minge galbena peste balustrada  fix in arena, unde scoate fulgere in vazul tuturor. Familia regala considera ca trebuie tinuta sub supraveghere pana afla ce pot face cu ea si atunci nascocesc o poveste ca este o argintie data spre adoptie la o familie rosie la moartea familiei ei si devine logodnica lui Maven, cel de-al doilea print.
Familia ei primeste in schimbul tacerii o suma de bani lunar si fratii ei: Shade, Bree si Tammy sunt eliberati. Insa se pare ca vestea a vent prea tarziu pentru Shade care a fost ucis deja.

             Mare are abilitatea de a crea energie nu doar de a o manipula. Ea urzeste un plan in momentul in care realizeaza ca Shade a fost executat pentru ca era in Garda Stacojie si il atrage si pe Maven dupa ea. Insa va afla cu stupoare ca

            „Oricine poate trada pe oricine."

si cum a murit prima regina, mama lui Cal. Julian Jacos, fratele primei regine o va ajuta sa descopere cine este.Pe langa puterile lui supranaturale este si curios.

          „ Suntem numit cantareti. Sau, ma rog, am fi numiti asa, daca ar exista mai multi ca noi. Eu sunt ultimul din casa mea si ultimul cu, ma rog abilitatea mea. Nu pot citi ganduri, nu pot controla oameni, nu pot sa iti vorbesc prin telepatie. Dar pot canta - atat timp cat cineva ma aude, atat timp cat ii pot privi in ochi -, ii pot face pe oameni sa actioneze dupa bunul meu plac. "


          „ - Baza de sange?
            - E un soi de baza de date. Tuturor copiilor rosii nascuti pe o raza de o mie de kilometri de civilizatie li se preșeva sangele la nastere. A inceput ca un proiec care sa ne ajute sa intelegem cu exactitate care e diferenta dintre noi, insa a sfarsit prin a fi doar o alta metoda de a le pune zgarda oamenilor tai. In orasele mai mari, rosii nu folosesc carti de identitate, ci carduri de sange. Sunt verificte la fiecare poarta indiferent ca iesi sau intri. Monitorizati ca niste bestii. "

        Ce se intampla aflati citind volumul de la libris. Urmeaza sabia de sticla, colivia regelui si furtuna razboiului.

          „ Insa aidoma tuturor argintiilor, ei nu actioneaza din nevoie. Ei sunt manati de dorinta. Si primesc tot ceea ce-si doresc."

          „ - Mare, nu consider nou ceva furat de la mana altei persoane."

          „Oricine poate trada pe oricine. "

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison