Doua domnii intunecate - Kendare Blake (Trei coroane intunecate #3)

          Doua domnii intunecate reia povestea celor trei regine Arsinoe, Mirabella si Katherine dupa ce se considera ca primele doua au murit si ultima a fost incoronata ca regina. Chiar si asa razboiul este departe de a se fi incheiat.


         O serie care m-a prins inca de la primele pagini si mereu sunt curioasa sa aflu ce se intampla mai departe. Nici nu mai stiu cu ce regina tin. Povestea incepe sa se incalceasca si mai tare dupa ce lui Jules i se spune ca a fost candva regina si e posibil sa mai fie. Sunt personaje care o vor regina si ajunge prinsa intr-un complot de uzurpare a tronului. Jules are si blestemul regiunii, tinut sub control de mama ei, Madrigal. In plus Arsinoe incepe sa viseze despre o regina albastra, Illian. Regina de atunci, cu patru sute de ani in urma, nascuse patru copii. Conform legii au inecat regina oracol, pe Isadora si pe celelalte doua, naturalista Leonine si elementala Roxane le-au asezat pe cate o pluta micuta si le-au trimis pe mare.

          „ Visul acesta este despre ceata. Si desre cadavrele care sunt in ea. Sfasiate. Inecate. Putrede. Visul acesta este o patura alba care se infasoara in jurul prietenilor ei, in jurul lui Jules si lui Camden, in jurul lui BIlly, in jurul Mirabellei, acoperind insula si distrugand totul in cale. Se incheie cu regina umbrelor stand ghemuita in pieptul ei, tinand cu degetele lungi si reci capul lui Arsinoe. Nu vorbeste. Nici acum nu poate. Dar Arsinoe stie ce vrea sa spuna."

         In general o serie isi pierde din calitate pe masura ce ajunge la tot mai multe volume, dar as putea spune ca aceasta devine chiar mai buna. Seria trebuia sa aiba doua volume, dar este o tetralogie si acest lucru nu poate decat sa ma bucure.

            Acest volum din seria Trei coroane intunecate scoate la iveala multe blesteme si secrete din trecut. Actiunea este imprevizibila si mi-a depasit cu mult asteptarile.  Zeita nu este multumita ca celelalte surori traiesc atunci cand Katharine a preluat tronul insulei Fennbirn. Arsinoe ajunge sa vada si viitorul si lucrurile se complica din ce in ce mai tare. Reginele moarte din Katherine ajung sa o stapaneasca din diferite momente pe Katherine si s-o faca sa ucida.

           Un fenomen lantent de mii de ani, apare pe nesimtite si omoara oamenii: ceata creata de Regina Albastra. Aceasta putere malefica lasa in urma ei cadavre descompuse, ciopartite, care arata ca si cum ar fi fost ucise cu ani in urma, desi nu trece decat o zi. Speriat, poporul da vina pe regina Katherine, supranumita Moarta-Vie dupa intamplarile de la sfarsitul primului volum.

           „ Cadavrele de pe plaja spun o poveste stranie. Unele spun limpede ca oamenii s-au inecat, dupa buzele vinete si fetele umflate, iar altele indica urme de lovituri: un baiat are capul despicat, ca si cum ar fi fost lovit cu un obiect greu si ascutit, iar altul pare sa fi fost injunghiat in inima. Unele cadavre par sa fie atat de vechi, incat carnea cade de pe oasele albite de apa."

           Doua domnii intunecate este volumul trei al seriei, dupa Trei coroane intunecate si Un tron intunecat. Un roman plin de rasturnari de situatie pe care il gasiti la corint. Abia astept sa citesc si continuarea.


          „ - Uneori ma intreb a cui e coroana asta, Pietyr. A mea sau a lor. Nu as fi reusit fara ele."

            „ Stii de ce te-am chemat aici?
            Clarvazatoarea zambeste.
            - Mi-e teama, regina mea, ca harul viziunii nu functioneaza asa."

            „ - Bietul de tine, spune Madrigal. Tu chiar o iubesti. Nu ti-a mai spus nimeni asta?
          - Da, da, mormaie el si se indeparteaza. Doar un nebun ar iubi o regina."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison