Tradarea castigatorului - Marie Rutkoski (Trilogia castigatorului #2)

           Blestemul castigatorului este urmat de Tradarea castigatorului.


          Arin dobandeste titlul de guvernator si reprezentat al neamului herranilor. Pentru a se asigura ca Arin va scapa cu viata si nu va fi pedepsit ca urmare a recuceririi teritoriilor care ajunsesera la valorienilor, desi erau ale herranilor. Kestrel ii propune imparatului valorienilor casatoria ei cu printul mostenitor in schimbul independentei peninsulei Herran. Imparatul accepta, intrucat nu avea nimic de pierdur. Herrani nu deveau liberi decat in aparenta. Va merita oare sacrificiul?

              Kestrel citeste scrisoarea primita de la ministrul Heranului, noul teren caruia i-a oferit independenta prin casatoria cu fiul imparatului. Kestrel se arata destul de reticenta de preluarea carmei tarii alaturi de Verex. Imparatul o citeste rapid si o face sa asiste la tortura lui Thrynne.

           Arin este disperat sa-si urmeze stapanul, sa-si recapete averile si e concentrat pe iubirea pe care i-o poarta lui Kestrel.

          Verex este morocanos, dar devine cu timpul sensibilizat de iubirea pe care i-o poarta Richei. Este constient ca a lor casatorie e doar din interes.

          Arin vrea sa-si recape iubirea. Calatoria in Dacra  l-a ajutat ca sef de "stat". Stie ca oamenii au nevoie de el, insa cauta variante pentru a extermina Valoria.

          Kestrel este tinuta ostatica de catre herrani in casa lui Arin, iar cei doi par mai mult decat prieteni. Isi va trada Kestrel poporul si tatal pentru o dragoste trecatoare? Chiar daca decide sa-l paraseasca pe Arin, Kestrel incearca sa-l avertizeze in nenumarate randuri pe Arin despre planurile imparatului. Ajunge chiar sa foloseasca molii moarte pe care le va agata pe un tablou din Sala de Arta imediat ce are noutati pentru a-l avertiza pe Tensen, ministrul de agricultura, omul de incredere al lui Arin. Chiar daca o prinsese in timp ce incerca sa fuga, Arin nu o opreste pentru ca nu poate intelege de ce a fugit.  Daca mesajele ei vor fi descrifrate si de alte persoane, atunci viata ei se afla in pericol.

          Am asistat din nou, ca in primul volum, Blestemul castigatorului, la rivalitatea dintre valorieni si herrani, dar au aparut si dacranii, dusmanii valorienilor. Popoarele slabe, asuprite traiesc in saracie si mor de foame.

          Arin dobandeste titlul de guvernator si reprezentat al neamului herranilor. Pentru a se asigura ca Arin va scapa cu viata si nu va fi pedepsit ca urmare a recuceririi teritoriilor care ajunsesera la valorienilor, desi erau ale herranilor. Kestrel ii propune imparatului valorienilor casatoria ei cu printul mostenitor in schimbul independentei peninsulei Herran. Imparatul accepta, intrucat nu avea nimic de pierdur. Herrani nu deveau liberi decat in aparenta.

            Gasiti seria la corint.


          „Kestrel uitase. Crezuse ca-si amintea bine trasaturile fetei lui. Felul plin de neastampar in care statea neamiscat. Felul in care o privea direct in ochi, ca si cum fiecare clipa reprezenta o alegere irevocabila.
             Cum de putuse uita senzatia arzatare care o incerca de fiecare data cand se afla in fata lui?"

          „Se pare ca asta e un obicei al tau, sa apari acolo unde nu ai fost invitat.
          - Iar tu te-ai obisnuit sa pui oamenii la locurile lor. Insa oamenii nu sunt niste piese de joc. Nu ii poti aramja ca sa-ti convina tie."

          „Daca nu vrei sa-mi fii prieten, atunci vei regreta ca imi esti dusman."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly