Tapetul-tendinta anului 2019! Tu stii cum sa-l integrezi in decorul locuintei tale?

Inca din cele mai vechi timpuri, de aproximativ 2000 de ani, chinezii foloseau hartie de orez pentru a-si decora peretii locuintelor. Acest obicei de a imbraca peretii in diverse modele si texturi, a fost ulterior raspandit in toata lumea, desenele si design-urile tapetului devenind din ce in ce mai diverse, in conformitate cu tendintele epocii. Abia in ultima parte a secolului al XX-lea, odata cu aparitia tendintelor minimaliste in amenajarile interioare, tapetul a fost  inlocuit de simplitatea peretilor uni. Totusi, inlaturarea tapetului nu a durat prea mult timp, deoarece, la momentul actual, acesta revine vertiginos in tendinte, alimentand creativitatea si imaginatia designerilor de interior.

Noile tehnologii de imprimare, diversitatea materialelor din care poate fi confectionat, readuce tapetul la loc de cinste in decorarea locuintelor, fiind, in esenta, o forma complexa de exprimare artistica.

Sa vedem, asadar, cateva dintre tendintele contemporane in materie de tapet si cum poti sa-l integrezi in decorul locuintei tale.


Tapetul confectionat din materiale ecologice
Aceasta tendinta ne duce cu gandul la originalitatea tapetului, cand acesta era confectionat doar din materiale ecologice, respectiv din hartie de orez. Decorarea tapetului cu imagini hand-made devine, astfel, un adevarat tablou personalizat, artistic, care permite un spatiu infinit de     improvizatie. Unii designeri folosesc chiar pietre semipretioase, postere de film reciclate, denim, margele sau scoarta de copac in crearea unor colaje spectaculoase. Utilizarea materialelor mai putin conventionale pentru a crea suprafete si texturi noi, ofera imaginii de ansamblu a locuintei un aer modern, autentic. Pe pagina https://www.homelux.ro/blog/blog-amenajari/inspiratie-baia-ta-tapet/, in sectiunea blog, gasesti diverse idei prin care sa folosest tapetul in cele mai inovative moduri.
Tapetul pictat manual sau prin tehnica hand-print
Noile tendinte, privesc tapetul ca pe o panza mare de arta, in care     fiecare persoana isi poate exprima creativitatea. Designeriiincurajeaza utilizarea unei     palete cromatice cat mai redusem tocmai pentru a iesi in evidenta liniile si formele redate manual. Poti alege sa-ti decorezi in acest fel, un singur perete al incaperii, pentru a nu incarca prea mult atmosfera. Asadar, pentru contrast, poti pastra restul peretilor     intr-o nuanta uni, dezlegandu-ti creativitatea doar pe cel opus ferestrei, spre exemplu. Un alt sfat indicat de designeri este sa aplici tapetul hand-print in spatele zonei amenajate pentru relaxare, precum canapeaua, fotoliile sau chiar patul din dormitor. In cazul televizorului sau brioului de lucru se recomanda alegerea unui tapet intr-o nuanta neutra pentru a nu-ti distrage atentia.
In design-ul interior nu exista limite de imaginatie. Puteti opta pentru crearea unui colaj de fotografii, redat intr-un print de arta plastica. Fiind un design de natura mai personala, este indicat sa fie folosit in camera proprie, biroul personal, sau acel spatiu intim in care ne relaxam.    

Tapetul adauga interiorului locuintei un foarte puternic impact vizual, ceea ce impune ca acesta sa fie ales cu atentie si in mod asumat, pentru a transmite personalitatea si gusturile proprietarilor. Pentru a avea acces la o paleta larga de optiuni, apelati la competentele si creativitatea unui designer de interior care va va deschide imaginatia si apetitul de a va decora casa in cele mai interesante moduri.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Casa de langa lac - Kate Morton

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)