Femeia de la fereastra - A.J.Finn

               Considerat cel mai asteptat roman de debut al decadei, Femeia de la fereastra, este un triller care promitea multe inca de la inceput. Publicat in peste 40 de tari, a intrat rapid in top New York Times inca de la publicare si FOX a cumparat drepturile de ecranizare. Abia astept sa vad si filmul! Ador thrillerele bine construite, pline de mister in cand incepi sa-ti toti faci scenarii, care pica unul cate unul! O cartea extrem de captivanta, pe care nu o poti lasa din mana. Are si avantajul ca se citeste foarte repede.


             Anna Agora Fox este femeia de la fereastra, personajul pe care il crezi capabil de orice. Ea nu a mai iesit din casa ei din Manhattan de zece luni. Un accident, despre care aflam spre finalul cartii,  ii schimba viata si acum amesteca pastilele cu alcoolul, modificandu-i realitatea. In plus ea apeleaza si la ajutorul unui psihiatru, Julian Fielding.
           Anna nu a fost intodeauna asa. Inainte de evenimentul tragic care vine imediat dupa ce sotul ei hotaraste sa se desparta de ea, Anna a fost un psihotarapeut de succes pentru copii.  Acum sufera de agorafobie (teama de a fi singur in situatii sau locuri). Anna face terapie online si doctorul o sfatuieste sa-si infranga teama, ceea ce face si ea la randul ei. Dar e mai usor sa vezi la altul decat la tine. Anna este macinata de vina, pentru ca sotul ei descoperise secretul pe care il ascundea.

           Anna a acceptat un chirias, pe David Winters,  la subsolul casei sale, pentru a mentine un oarece contact cu lumea de afara si pentru niste bani in plus.  David o ajuta si la diverse reparatii in casa, este practic omul bun la toate, insa ascunde un trecut violent. Annei ii place sa observe celelalte familii pe fereastra casei folosind obiectivul camerei Nikon pentru a surprinde franturi de realitate. Ea observa familia Russell, care este nou venita in cartier. Din exterior par perfecti, insa Alistair este un tip rece, Janne este extrem de tanara, iar Ethan, fiul lor, introvertit.
         Dupa cateva zile si cateva pastile inghitite cu alcool, Anna vede pe fereastra casei sale cum Jane este injunghiata in propria sa casa. Nu reuseste sa-l vada pe criminal. Vrea s-o ajute, dar este gasita inconstienta in parcul de langa casa Russell si da declaratii. Nimeni nu o crede din cauza trecutului si a problemelor sale. Jane Russell apare in fata ei, dar nu este Jane care a fost in casa ei. Anna porneste in cautarea adevarului. Gasiti romanul la libris.

            Un plus si pentru imaginea infricosatoare pe care reuseste s-o contureze extrem de bine. Prin femeia de la fereastra, thrillerul semnat sub pseudonimul A.J.Finn, Dan Mallory a surprins realitatea unor situatii limita.          „ alcoolul este anestezia prin care induram operatia vietii."

          „ Nu e paranoia daca se intampla cu adevarat."

          „ Uluitoare. Senzationala. Extraordinara." (Gillian Flynn - Fata disparuta)

          „ Am sentimentul ca inauntrul tau undeva exista ceva despre care nimeni nu stie."

          „ Lumea este un loc minunat, a spus ea.
            Nu uita asta si nu lasa sa treaca viata pe langa tine, a spus ea."

          „ Are dreptate: am facut asta pe un acoperis in ploaie.
          Ma luptam pentru viata mea. Deci inseamna ca nu vreau sa mor.
          Si, daca nu vreau sa mor, trebuie sa incep sa traiesc."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen