Adultii astia - Caroline Hulse

              Adultii astia este o carte extrem de reala si potrivita in zilele noastre. Matt si Claire au fost casatoriti si au avut o fetita candva, pe Scarlett. Acum ei au alte relatii. Matt este cu Alex, iar Claire cu Patrick.  Patrick este divortat si el, iar fosta lui sotie, Lindsay il tine la distanta de copii lor.  Cei patru hotarasc sa faca Craciunul impreuna pentru fetita lor de sapte ani,  Scarlett, la cabana Happy Forest.


          Alex se imbata serios si trage cu o sageata in cineva, despre care aflam abia la final cine este. Practic acest aspect e cel care tine cititorul in priza, carlogul, misterul pe care incerci sa-l descifrezi. Intervine si politia care incearca sa afe adevarul, de la adultii care atunci cand se intorc acasa spun aceeasi poveste.

          Scarlett are un prieten imaginar, Posey, un iepure mov imens.  Scarlett o uraste pe Alex pentru ca este om de stiinta si oamenii de stiinta fac experimente pe oameni.

            Matt este imatur si iresponsabil. Claire vrea sa fie draguta, zambeste tot timpul si stie ceea ce isi doreste. Patrick este plin de el, nesigur, obsedat de sport si de cum arata. Iar Alex este inhibata de prezenta lui Claire si nesigura pe ce inseamna ea pentru Matt. Aceste lucruri o fac sa consume din nou alcool desi renuntase de ceva timp. Aceste patru caractere se aseaza la aceeasi masa si vor sa locuiasca impreuna cateva zile.

           In cabana alaturata locuieste Nicola, o fosta iubire din tineretea lui Patrick. Patrick incearca s-o impresioneze si sa stea cat mai mult in preajma ei.

           In general apreciez cartile realiste, chiar daca sunt usor fanteziste anumite aspecte sa se apropie de viata reala. Aceasta carte le are din plin. Am apreciat ca personaje au incercat sa tina rautacismele pentru ele si sa se tolereze unul pe celalalt in ciuda resentimentelor dintre ei. Asa cum era de astept in asemenea situatii pe copil l-am perceput cel mai matur dintre personaje.

           Adultii astia prezinta viata de dupa divort si ce se intampla cand actionam pripit. Este o comedie romantica foarte potrivita pentru perioada sarbatorilor de iarna. Morala cartii este evident efectul divortului asupra copiilor.


          „Viata e ce se intampla cand iti faci alte planuri."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Sfaturi pentru alegerea ceasului de mana perfect

Vrei sa iti deschizi un service auto? Iata ce lucruri trebuie sa ai in vedere!