Disparitia lui Daniel Tate - Cristin Terrill

             Disparitia lui Daniel Tate este o carte care ofera mult mai mult decat pare la prima vedere. Este mult mai spumoasa, mai spectaculoasa decat impresia pe care o lasa.  Pare o simpla disparitie, posibila crima cand aflam ca Daniel Tate disparuse cu sase ani in urma, dar ascunde un adevarat thriller care depaseste asteptarile, cu multe rasturnari de situatie.


               Imediat cand un tanar foarte sarac din Saskatchwan, Canada marturiseste ca el este Daniel Tate fratele sau vitreg Patrick McConnell si sora lui vitrega Alexis se grabesc sa-l ia acasa refuzand sa-i faca un test ADN. Acest refuz dezvaluie inca de la inceput ca multe lucruri se ascund. Pe masura ce lucrurile inainteaza Alexis se grabeste sa-i spuna cum era inainte, pentru a-i "ajuta memoria". Unul dintre frati, Nicholas il banuieste si-i tot da "teste".

             Numele falsului Daniel Tate nu este dezvaluit in carte. Baiatul fara nume marturiseste ca este un foarte bun mincinos. Dupa ce a tot stat pe strazi apeleaza la o mica inselatorie si se auto-interneaza intr-un centru de asistenta sociala. Aici are asigurata mancarea si un pat cald. Cand incepe sa se spuna ca va ajunge intr-un centru de boli mintale, cauta pe internet si se hotaraste sa se dea drept Daniel Tate, fiul mostenitoarei imperiului ambalajelor alimentare, printul american.

              Familia Tate este cu totul altfel decat arata aparentele. Primul sot al Jessicai Calvin Tate, mama lui Tate, Ben McConnell, se sinucide la multi ani de la divort, dar cu putin timp inainte de disparitia lui Daniel, iar tatal lui Daniel, Robert Tate, este inchis pentru detunare de fonduri. Jessica este mai mult beata, decat implicata in familie.

             Cartea se citeste pe nerasuflate si te prinde instant.  Nu este impartite pe capitole, ci este despartita prin mici spatii intre paragrafe. Desi banuiam ceva, finalul m-a lasat cu gura cascata.  Te lasa sa faci presupuneri, scenarii, pentru ca oricum nu este cum crezi. Este prima carte de Cristin Terill pe care o citesc si as vrea sa mai pun mana si pe celelalte. Disparitia lui Daniel Tate este o carte originala, inedita, geniala.


          „Presupun ca si definitia noastra pentru "situatii de urgenta" era diferita. Pentru mine, insemna sa nu am bani pentru un bilet de autobuz cand voiam sa dispar. Pentru ea, insemna sa vada ceva stralucitor ce-si dorea, in vitrina unui magazin.
          Preferam definitia ei."

          „Toate minciunile bune contineau un sambure de adevar, iar eu stiam cum era sa fii mic si speriat si sa simti ca nu ai scapare."

          „Mi se paruse un plan bun. Nu aveam de unde sa stiu in ce ma bagam. Lucrurile nu ar fi trebuit sa ajunga atat de departe. Incepusem sa simt fizic durerea inimii care-mi batea cu putere."

          „Niciodata nu ma simtisem atat de singur! Nici cand eram un baietel si ma ascundeam in fundul dulapului de monstrul furios de afara sau cand imi era foame si frig si-mi petrecusem noaptea mergand pe strazile goale, ca sa nu inghet. Sa nu fii iubit era una, dar era cu totul altceva sa crezi ca oamenii te iubesc, apoi sa afli deodoata ca nu este asa. Asta ma lasa fara aer."

          „ Eu credeam ca Nicholas se insela - sub presiune, oamenii erau capabili de lucruri mai sinistre decat isi imagina el -, dar si ca Jessica si Robert erau probabil nevinovati si, cum nu voiam sa risc sa-l provoc mai mult, am renuntat."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly