Ultima scapare - Federico Axat

        Wow, Ultima scapare m-a lasat cu gura cascata si e chiar putin spus. Un adevarat fenomen literar, cartea este in curs de ecranizare, drepturile fiind cumparate de Anonymous Content.


         Romanul este in curs de publicare in pese 35 de tari. Cartea are tot ce-i trebuie: suspans, actiune, crima si este un adevarat triller psihologic.

          Theodore McKay vrea sa se sinucida pentru ca este bolnav in faza terminala (tumoare cerebrala). Planurile lui sunt insa dejugate de o bataie in usa, exact cand era cu mana pe pistol. (Justin Lynch ii propune sa ucida doi oameni: un criminal care scapase nepedepsit, Edward Blaine care si-a omorat iubita, pe Amanda Herdman si un alt bolnav in faza terminala, Wendell si in schimb organizatia din care face parte se va ocupa sa fie ucis si el. Aceasta varianta i-ar fi convenit mai mult lui Ted, intrucat are o sotie si doua fetite mici si nu ar vrea ca familia sa traiasca cu ideea sinuciderii lui.

          Trebuie sa recunosc ca de la inceput ceva nu mi s-a parut ok. Cum poti tu sa crezi asa un strain pe cuvant fara sa faci o minima verificare, in special in lucruri asa de importante. Cand realizeaza crimele anumite detalii i se par prea cunoscute.

          Romanul se joaca cu mintea cititorului si nimic nu este ceea ce pare. Este unul dintre cele mai bune romane pe partea aceasta. Nici nu stiam pe ce comoara am pus mana. O recomand din inima. O gasiti la libris.



          „ - Daca nu te-a trimis nimeni, spune-mi si viata ta se termina in clipa asta. Daca-mi spui, o sa traiesti inca un pic. Oricum, viu de-aici nu iesi.
          - Nu e o intelegere tocmai convenabila pentru mine."

          „ Continua sa priveasca totul fara sa-i vina sa creada, incapabil de a da credit locului unde se afla. Dar spre deosebire de zilele anterioare, in care simtise ca nu-si gaseste niciunde locul, acum simtea ca se afla in locul potrivit."

          „ Cand cei din partea cealalta o sa afle ce anume e important pentru tine, o sa fie important si pentru ei. Asa functioneaza lucrurile pe aici."

          „ Ai blocat acele amintiri și le-ai inlocuit cu altele, retraindu-le la nesfarsit.”

          „ Cand iti pierzi judecata, totul e in mintea ta."

          „ Cazuse in capcana propriei minti, nu putea sa se invinovateasca."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly