Intoarcerea - Jennifer L. Armentrout (Titanii #1)

             Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult cartea Intoarcerea. De fapt chiar da dependenta. Aveam de gand s-o citesc in paralel cu altele, dar nu am mai putut s-o las din mana.


             Seth este un Apollyon (nascut dintr-un pur si un semipur). A facut o intelegere cu zeii si trebuie sa-i slujeasca. Apollo (Zeul Soarelui) ii da sarcina de a se duce in Sudul Virginiei la Universitatea Radford sa tina pe cineva in viata, cu initialele JB si apoi amandoi la Academia Legamantului din Dakota de Sud la universitatea de acolo.
             Josephine Bethel este studenta la psihologie, pentru ca nu isi doreste aceeasi soarta ca a mamei ei. A fugit de orasul in care s-a nascut pentru ca mama ei nu a fost niciodata casatorita si a ramas insarcinata la saptesprezece ani.
             Seth Diodoros  isi da imediat seama ca Josie nu este om, iar Apollo se vede nevoit sa recunoasca ca este semizeu si chiar fiica lui. Fiecare din cei doispreze zei (Zeus, Hefaistos, Dionysus, Poseidon, Hermes, Ares, Hera, Artemis, Atena, Afrodita si Demetra) s-au unit cu un murito si au dat nastere cate unui semizeu. Semizeii sunt foarte puternici, puterile lor fiind depasite doar de cele ale zeilor. Doi dintre zei si-au ucis copii intre ei, alti patru au fost ucisi in scurta domnie a lui Ares (Zeul Razboiului) si au mai ramas doar sase.

           Puterile semizeilor nu pot fi descatusate decat dace se unesc toti cei sasesau daca zeii descatuseasca puterea semizeului care ii apartine. Au nevoie de semizeii pentru a-i ingropa pe titani.
Dar zeii le-au incatusat abilitatile si asa le-au blocat perceptia prezentei, deci mai stiu doar unde sunt cativa din cei sase semizeii ramasi in viata. Doi dintre ei , copilul Atenei si cel al lui Hermes (din cei carora nu li se pierduse prezenta) au disparut acum cateva sapt. Nu sunt morti, dar ii banuiesc pe titani pentru disparitia lor.

             Relatia dintre Seth si Josie mi-a placut, nu a fost excesiv de siropoasa si e credibila.Povestea lor evolueaza de la o atractie fizica extrem de puternica la o iubire profunda. Inca de la inceput cartea are multe pasaje foarte explicite despre sex, aluzii si diverse jocuri de cuvinte.

               Intoarcerea este o carte plina de actiune si suspans, cu personaje pline de umor si  ironie. Actiunea nu a fost deloc taraganata si la aparitia personajelor s-a facut o mica introducere. Evident iubirea are un rol central in aceasta poveste. Cartea e povestita din dooua perspective: a lui Seth si a lui Josie .
               Bineinteles ca abia astept sa citesc Puterea, dar si celelalte serii ale lui Jennifer L. Armentrout. O gasiti la corint.          „ Trebuie sa existe un sens in toate astea."

          „ - Iti dai seama ca bati campii? La greu. […]
          - Nu. Nu mi-a mai zis nimeni asa ceva.
          - Mi-e greu sa cred, a raspuns el sec."

          „ Daca sa fii obsedat ar fi fost un sport olimpic, atunci sa privesti pe cineva cand doarme merita o medalie de aur."

          „ Nu vad ce rost are sa pastrezi pica, pentru ca iazul vesel de ranchiuna o sa se intoarca impotriva ta si o sa inceapa sa te roada."

          „Stiam, mai bine ca oricine, ca nu-i niciodata o idee buna sa ai incredere in cineva."

          „ - Partea asta a discutiei are vreun scop?
          - Nu chiar. Imi place doar sa ma aud vorbind, a replicat Marcus, apoi s-a asezat, picior peste picior si s-a uitat la mine."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)

Cand infloreste liliacul - Martha Hall Kelly