Orasul sufletelor pierdute - Cassandra Clare (Instrumente mortale #5)

             In volumul cinci din seria Instrumente mortale, Orasul sufletelor pierdute, Jace a disparut si la la fel si Sebastian de care a fost legat la finalul volumului patru, Orasul ingerilor cazuti.


          Initial se crede ca Jace este mort pentru ca se gaseste mult sange care este identificat ca fiind al lui Jace.

          Clary este nevoita sa povesteasca Conclavului cum i-a cerut ingerului Raziel sa-l invie pe Jace si cum Lilith l-a posedat pe Jace si a vrut sa foloseasca sangele lui Simon pentru a-l aduce la viata pe Sebastian, pe care Lilith il considera fiul ei. A povestit cum pecetea lui Cain de pe fruntea lui Simon a nimicit-o pe Lilith. Conclavul decide s-o achite pe Clary de orice vina pentru ca nu a incalcat nicio lege, dar decid ca nu mai este o prioritate sa-l mai caute pe Jace. Clary se supara si incearca impreuna cu prietenii sai sa gaseasca o solutie pentru a-l gasi pe Jace.
          In disperarea ei isi aminteste de Regina Elfilor care-i daduse un clopotel pe care putea sa-l foloseasca daca vroia s-o intalneasca. Acest clopotel i-a fost daruit lui Clary chiar in ziua in care Jace a disparur. Foarte convenabil! :-) In schimbul ajutorului ei Regina Elfilor ii cere sa-i aduca o pereche de inele, care sunt acum la Institut, dar care apartinusera tatalui ei. Aceste inele permit ca cei doi care le au sa poata vorbi mintal, fara glas. Clary se duce dupa inele si hotaraste sa le foloseasca pentru ea si Simon cand il urmeaza pe Jace care vine impreuna cu Sebastian dupa ea.

          Clary si prietenii ei isi doresc sa rupa legatura dintre Jace si Sebastian, insa ce i se intampla unuia i se intampla si celuilalt.

          Alec isi doreste in continuare sa devina nemuritor, pentru a nu se desparti vreodata de Magnus.
Ce se intampla mai departe va las pe voi sa descoperiti.

          Gasiti seria la corint. Celelalte volume sunt: Orasul oaselor,  Orasul de cenusa,  Orasul de sticlaOrasul ingerilor cazutiOrasul focului ceresc.


           „ Nimeni nu alege raul pentru ca e rau. Doar il confunda cu fericirea, bunul pe care il cauta." (Mary Wolltonecraft)

           „ Nimeni altcineva n-a stiut, dar nu cred ca mi-ai mai fi trimis clopotelul cand mi l-ai trimis – in aceeasi noapte în care Jace a disparut – daca n-ai fi stiut ca se punea ceva la cale.
           - Poate c-am stiut, zise Regina, admirandu-si unghiile sclipitoare de la picioare.
           - Am observat ca spiritele naturii spun adesea „poate” atunci cand exista un adevar pe care vor sa-l ascunda, zise Clary. Va fereste de a da un raspuns direct.
           - Poate ca asa e, zise Regina, cu un zambet amuzat.
           - Si „s-ar putea” e o expresie potrivita, sugera Alec.
           - Si „posibil”, adauga Izzy.
           - Eu nu vad nimic in neregula cu „tot ce se poate”, zise Simon.
           Putin modern, dar esenta se pastreaza."

           „ - Fa-o, zise el, incet. Isi pleca într-o parte capul. Sau nu te poti hotari s-o faci? M-ai fi putut omori când m-ai nascut. Dar n-ai facut-o. Isi cobori vocea: Poate stii ca nu exista ceva ca dragostea conditionata pentru un copil. Poate ca, daca m-ai iubi indeajuns, m-ai putea salva."


           „ Prin urmare, nu poti niciodata sa-ti pierzi speranta – hatikva –, pentru ca, daca mentii speranta vie, asta te va tine pe tine in viata."

            „ - Ai venit. Isi intinse bratul peste pieptul lui, asezandu-si mai bine capul langa umarul lui. Nu credeam c-ai sa vii.
           - Bineinteles ca veneam.
           - Scuze ca am adormit.
           - E OK. Chiar daca nu voiai decat sa vin aici si sa te tin in brate cat dormeai, as fi facut-o."

            „ - Asta-s eu, zise Jace. Pentru cele mai multe femei, doar sa ma priveasca in timp ce joc Scrabble si e destul ca sa lesine. Imagineaza-ti daca as depune, intr-adevar, un efort in acest scop."

             „ - Da-mi o secunda sa fac ordine in camera. E dezastru.
         - Da, cand am intrat in ea, mai devreme, cred ca se poate sa fi vazut intr-adevar un fir de praf pe pervaz. Ar fi bine sa te ocupi de asta."

           „ - Eu am Pecetea lui Cain, zise Simon. Asta inseamna ca nimic nu ma poate omori, este?
           - Poti sa te omori singur, zise Magnus, cumva prea putin de folos. Din cate stiu eu, obiectele neanimate te pot ucide accidental. Deci, daca planuiai sa inveti lambada pe o platforma unsuroasa deasupra unei gropi pline de cutite, nu te-as sfatui.
           - S-a zis cu planurile mele de sambata. "

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen