O suta de nume - Cecelia Ahern

             Desi nu este prima carte de Cecelia Ahern pe care o citesc si imi place autoarea, aceasta carte imi place intr-un mod deosebit.
             Personajul principal este Katherine Logan de treizeci si trei de ani, jurnalista. Dupa un reportaj la emisiunea de televiziune "30 de minute" in care-i distruge reputatia si viata profesorului de sport, Colin Maguire (treizeci si opt de ani), proaspat casatorit, viata ei incepe sa se destrame. Iubitul o paraseste, este suspendata de postul de televiziune si nici la revista nu o duce bine, intrucat sponsorii nu vor sa-si mai asocieze numele cu al ei.


             Il acuzase pe Colin pe nedrept ca  violase doua eleve si ca avea un copil cu una din ele. De fapt fusese o razbunare a unei fete careia ii respinsese avansurile: Tanya O'Brien (douazeci si sase de ani), iar zece ani mai tarziu suferise consecintele. Tanya isi luase si o aliata in poveste, pe fosta ei colega, Tracey O'Neil, care chiar crezuse ca baiatul Tanyei este fiul lui Colin.

             Postul a fost dat in judecata si ea acuzata de calomnie. Daunele s-au ridicat la 400.000 de euro, iar sefa si prietena lui Kitty, Constance Dubois este bolnava de cancer la san in faza terminala.
             Intr-o vizita la Constance Kitty o intreaba daca este ceva despre care a vrut sa scrie, dar din varii motive nu a avut timp. Constance o trimite la ea acasa, in birou sa ia un dosar pe care scrie "Nume" si apoi sa se intoarca la ea sa-i dea detalii. Insa a doua zi incepuse procesul si se simtea groaznic. Imediat dupa terminarea procesului a vrut sa se duca la Constance, dar aceasta era deja  in coma si apoi a murit.

             Revista Etcetera, unde lucra si Constance si Robert, sotul lui Constance, hotarasc sa scoata un material comemorativ pentru Constance. Kitty spune in sedinta de creatie despre ideea lui Constance si sustinuta de Bob primeste task-ul de a face articolul despre dosar. Insa in dosar nu se afla decat o lista cu o suta de nume. Nu are nicio indicatie, asa ca se apuca sa caute in cartea de telefoane primul nume si gaseste o gramada. Ulterior ii vine ideea de a cauta cartile de telefoane ale lui Constance si intr-adevar in una din ele gaseste fiecare nume incercuit.
             Incearca sa dea de Sarah McGowan, primul nume de pe lista, contabila, dar afla ca s-a mutat in Australia, cu sase luni inainte. O cauta apoi pe Bridget Murphy, care se mutase si ea. Care sa fie legatura dintre nume?
             Imi place cum Kitty renaste din propria cenusa, puterea ei de lupta si procesul ei de constientizare a greselilor si incercarile de a repara lucrurile. Multumesc all pentru carte.

             Am mai scris despre Multumesc pentru amintiri si  Suflete pereche.


           „ Unii spun ca nu trebuie sa lucrezi sub imperiul fricii, continua Constance, insa daca nu exista frica, unde e marea incercare? De cele mai multe ori asa am facut treaba cel mai bine, pentru ca mi-am acceptat frica si m-am pus singura la incercare."

           „ Nimeni nu poate pretinde ca stie ce vor oamenii sa citeasca, sa auda sau sa vada. De cele mai multe ori, oamenii nu stiu nici ei ce vor - afla dupa aia. Asta inseamna sa creezi ceva original. Gaseste ce e nouo, lasa vechiul deoparte si hraneste piata!"

           „ - Dupa ce ai facut-o! zice el, lasand-o masca. Intotdeauna regreti dupa ce faci ceva. Nu te gandesti inainte la ce-ar putea simti celalalt. Asta ma enerveza. N-ai invatat nimic din cazul Maguire. Uite ca acum intervievezi o batranica simpatica si povestea ei draguta nu ti-e de ajuns. Intotdeauna vrei mai mult."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Anna si sarutul frantuzesc - Stephanie Perkins

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)