Mostenitoarea - Kiera Cass (Alegerea #4)

            America si Maxon din Alegerea, Elita si Aleasa nu mai este in prim plan. Cei doi au 4 copii acum, doi gemeni (Eadley  si Ahren) si inca doi baieti (Kaden si Osten). Primul nascut este mostenitorul coroanei, iar Eadley Schreave s-a nascut cu sapte minute mai devreme decat Ahren. Parintii au schimbat legea ca nu primul baiat sa fie mostenitorul ci primul nascut.
            Mostenitoarea are in prim plan Alegerea lui Eadley.


           Gemenii au acum optsprezece ani asa ca a sosit timpul ca Eadley sa se marite si sa preia conducerea de la tatal ei. Parintii isi doresc sa organizeze o noua Alegere pentru partenerul ei, insa ea nu doreste sa se marite. Ahren o sfatuieste sa negocieze termenii, asa ca ea decide cu acordul parintilor ca Alegerea sa dureze trei luni, iar daca in tot acest timp nu se indragosteste nimeni sa anuleze Alegerea.

              Parintii vor ca aceasta Alegere sa distraga atentia poporului de la conflictele interne.
Prima lege data de Maxon ca rege a fost sa desfinteze castele si initial oamenii s-au bucurat, dar tot mai sunt multi care considera ca nu este corect si se "masoara" in functie de casta din care provin.

            Marlee, prietena Amerii apare si ea in acest volum. Are un baietel cu sotul ei, pe Kile Woodwork. Deja cred ca intuiti unde duce acest lucru :-p Interesant este ca familia lui Marlee locuieste la acelasi etaj cu regele, regina si ai lor copii.


            Nici Lucy, una din slujnicele Americii si generalul Leger nu sunt uitati. Din pacate ei nu pot avea copii desi au tot incercat in tot acest timp diverse tratamente care s-au soldat insa cu multe avorturi si chiar trei adopti nereusite.

            Printre cei inscrisi in Alegere se va numara si Kile Woodwork. Oare de cine se va indragostii Eadley? Seria o gasiti la corint.
            Celelalte volume sunt: Alegerea, Elita, Aleasa, Coroana.           „ - Haide, Eady! Mereu ai fost independenta. E regina din tine. Iti place sa te afli la conducere, sa actionezi de capul tau. Nu credeam ca ai sa-ti alegi un partener inainte sa apuci sa conduci o vreme."

           „ - Cu toate ca mi-a fost greu sa-mi imaginez asa ceva, ca regina este mai iubita decat a fost mama mea. A zamislit patru copii puternici, frumosi inteligenti. Si este sursa tuturor bucuriilor din viata mea. A frunzarit cu un gest lenes printre plicurile pe care le tinea in mana si a adaugat: By stuy daca soarta sau destinul sunt reale. Dar pot sa-ti spun ca, uneori, o sa-ti apara in cale chiar lucrul la care speri, ferm decis sa iti scape. Si, totusi, cumva, ai sa descoperi ca hotararea ta este de ajuns, ca sa pui mana pe el."

           „ - Cred ca nimeni nu stie ce cauta pana cand nu gaseste."

           „ Eikko, vorbele sunt arme. Sunt tot ce ai nevoie."

           „ - Nu-mi vorbi asa, Eadlyn. Am paisprezece ani, nu patru. Citesc toate ziarele si sunt atent la Actualitati. Vorbesc mai multe limbi decat tine si invat toate lucrurile pe care le-ai invatat tu, fara sa ma oblige nimeni. Nu te purta ca si cand ai fi mai buna decat mine. Sunt print.
          - Da, dar eu am sa fiu regina, l-am corectat, sorbind din cafea.
          - Si numele tau o sa fie candva intr-o carte de istorie si niste copii de zece ani, plictisiti, o sa-l memoreze pentru un test si apoi o sa uite de tine. Ai o slujba, la fal ca toti ceilalti din lume. Nu te mai purta de parca asta te face sa fii diferita de ceilalti."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Anna si sarutul frantuzesc - Stephanie Perkins

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)