Zapada mieilor - Jenny Hubbard

           Zapada mieilor de Jenny Hubbard spune povestea lui Emily Elizabeth Beam dupa sinuciderea iubitului ei, Paul Nathan Wagoner si dupa inca un eveniment din viata ei pe care va voi lasa sa-l descoperiti. Este de altfel si motivul pentru care relatia dintre ei s-a rupt.            Emily soseste in semestrul al doileala scoala de fete Amherst. Are saptespreze ani si isi doreste sa intre la Harvard. Pe 12 decembrie prietenul ei s-a sinucis in fata ei in biblioteca Liceului Grenfell Country.
            Fix de ziua ei Emily s-a despartit de Paul. Lui Paul nu i-a picat deloc bine, dar Emily s-a gandit in perspectiva. Dupa niste discutii cu Paul a realizat ca acesta nu o iubeste. Poate veti crede altceva citind cartea, dar spre final el spune niste lucruri cand da vina pe ea pentru cum au iesit lucrurile care m-am facut sa realizez ca ii era bine cu Emily, dar nu o iubea de fapt.
            Relatia celor doi nu a durat mult timp, din septembrie pana in decembrie.
Paul avea si o sora mai mica, pe Carey, care o suna pe Emily sa-i spuna ca nu o considera vinovata pentru ca Paul s-a sinucis.

            Emily este desteapta, genul care invata de rupe si care are multe planuri pentru viitor. Scrie si poezii, inspirate din experienta si sentimentele ei, a fost si majoreta la liceul Grenfell Country, unde facea chiar elementul central.
            O gasiti la  libris.
           „ Stiu ca nu ne cunoastem de chiar atat de multa vreme, dar o sa se duca totul de rapa daca ne mintim unul pe celalalt."

           „ Fetele se intorc mereu, in mintea lor, la lucrurile pe care ar fi vrut sa le fi spus sau sa le fi facut sau la cele pe care si-ar fi dorit sa nu le fi facut si sa nu le fi spus, in timp ce baietii pun toate astea intr-o cutie cu un capac etans. Fetele cred ca pot sa-i salveze pe baietii aflati la ananghie si Emily nu facea nota discordanta.
             Lumea e mai permisiva cu baietii, e mai simpla."

           „ Stii, am inteles eu cate ceva despre voi, astea, care invatati tot timpul.
            - Ce anume?
            - Toate aveti o nevoie patologica de a anticipa viitorul."

           „ Asta e incercarea cea mai grea: sa nu te schimbi. Sa ramai pe pozitii. Sa nu capitulezi. Asta reprezinta poemele - un test pentru Emily Beam, sa vada cat de puternica e in fata capitularii. "

           „ Desi e sambata seara si e singura, nu e pe deplin convinsa ca e singuritate ceea ce simte in acest moment. Cand te simti singur, esti captivul lumii concrete din jurul tau, insa cand esti solitar, esti una cu singuratatea, asa cum era in momentul acela, ingenuncheata in fata branduselor."

           „ Singura modalitate de a intelege ce s-a intamplat in urma e sa mergi tot inainte."

           „ Inainte de prima ei petrecere de cand intrase la liceu, mama ei a avertizat-o sa nu ramana songura cu baietii. I-a zis ca baietii vad petrecerile drept niste sanse nemaipomenite de a iesi castigatori la bursa pariurilor. Cand baietii castiga lozul cel mare, sunt laudati ca mari jucatori, dar cand fetele sunt cele care trag lozul, li se zice curve. Nu e drept, i-a zis mama atunci, dar, pe de alta parte, nici viata nu e dreapta."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Casa de langa lac - Kate Morton

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)