Orasul ingerilor cazuti - Cassandra Clare (Instrumente mortale #4)

         Seria Instrumente mortale s-ar fi putut opri dupa primele trei volume, Orasul oaselor, Orasul de cenusa, Orasul de sticla, cu un final fericit pentru majoritatea personajelor.


         In Orasul ingerilor cazuti Simon Lewis evolueaza de la ultimul volum si acum iese si cu Isabelle si cu Maia Roberts, pentru ca nu poate defini relatia cu Isabelle si nu crede ca este ceva serios pentru ea.

         Camille Belcourt este capetenia vampirilor, a clanului din Manhattan. Santiago (Raphael) fiind doar secundul Camillei si cel mai loial companion din ce credea ea. Intr-o noapte a descoperit insa ca acesta ucisese oameni atragandu-i in hotelul spaniol vechi din Harlem si le-a baut sangele doar ca sa se distreze si sa-i insceneze ei totul. Oasele le lasa in containerul din fata. Incalca Legea Acordului si le spusese celorlalti din clan ca ea era ucigasa. Camille a reusit sa fuga si acum are nevoie de ajutorul lui Simon. Ii propune lui Simon sa se alieze cu ea impotriva lui Santiago. Simon este practic de neatins prin pecetea (Pecetea Ratacitorului) pusa de Clary in Idris.

         Mama lui Clay, Jocelyn si Luke se vor casatori.

         Simon are probleme cu mama lui, Elaine Lewis, care ii perchezitioneaza camera si se vede nevoit sa-i marturiseasca ca e vampir. Ea il respinge si incearca sa se roage sa-l alunge. El ii vorbeste cu o voce ciudata, mangaietoare ca totul nu a fost decat un vis si ea il crede. Simon are ca toti vampirii puterea de a vraji, de a convinge. Poate convinge mundanii de aproape orice.
     
         Simon vrea sa se mute la Dumont, hotelul vampirilor, dar Raphael il refuza. Kyle, noul intrat in trupa, ii propune lui Simon sa se mute la el, pt ca el are un apartament in Alphabet City.

         Noi probleme apar, vanatori de umbre si fosti membrii ai Cercului sunt gasiti morti in zone ale repudiatilor.

         Regina Curtii Elfilor o sperie pe Clay si o intreaba de ce Jace o vrea pe ea si daca o iubeste cu adevarat.

         Simon este cautat de doi hoti care il ameninta cu un pistol. Jace banuieste ca nu erau hoti pt ca il urmarisera cand iesise de la metrou. Cand au vrut sa traga s-au dezintegrat atat ei cat si pistolul. Ce se intampla mai departe va las pe voi sa descoperiti. Seria se gaseste la corint.

         Celelalte volume sunt: Orasul oaselor, Orasul de cenusa, Orasul de sticlaOrasul sufletelor pierduteOrasul focului ceresc.


           „- Ai vrut sa ma vezi, Diurnule? [...]
           - Ar fi bine sa merite, adauga el. N-am batut drumul pana in Brooklyn pentru vreun fleac. Raphael Santiago nu are ce cauta in alte cartiere.
           - Oh, bine. Ai inceput sa vorbesti despre tine la persoana a treia. Asta nu e vreun semn de megalomanie iminenta sau altceva? [...]
           - Poti fie sa-mi spui ce vrei sa-mi spui, fie plec. De tine depinde. Se uita la ceas. Ai treizeci de secunde."

           „ - Dar n-am vrut s-o folosesc asupra ei. E mama mea. E vreo cale de a i-o risipi... vreo cale de-a o drege?
           - S-o dregi ca sa te urasca din nou? Pai, nu te crede un monstru? Asta e o definitie foarte ciudata pentru a drege ceva.
           - Lasa asta, zise Simon. Exista vreo cale?
           - Nu, raspunse Raphael vesel. Nu exista. Ai fi stiut toate astea, bineinteles, daca nu ti-ai fi dispretuit semenii atat de mult.
           - E perfect. Poarta-te de parca eu te-am respins pe tine. Nu c-ai fi incercat tu sa ma omori sau ceva de genul."

           „ - Stii, zise el, am primit si alte oferte.
           - Oferte pentru ce?
           - Doar... oferte, zise Simon cu voce firava.
           - Esti un dezastru la treburile astea politice, Simon Lewis. Iti sugere sa nu mai incerci a doua oara.
           - Bine, zise Simon. Am venit aici sa-ti spun ceva, dar acum n-o sa-ti mai spun.
           - Presupun ca, in plus, o sa arunci si cadoul de ziua mea pe care mi-l cumparasesti, zise Raphael. Totul e asa de tragic!"

           „ - Inseamna, zise el, ca dragostea e cea mai puternica forta din lume. Ca dragostea poate face orice."

           „ - Presupun ca te referi la oferta mea, pe care ai declinat-o atat de grosolan, zise ea. Dupa cum stii, obiectivul meu este a fost atins in pofida refuzului tau; pierderea, cred ca toata lumea ar fi de acord, a fost a ta."

           „ - Arati groaznic, zis el.
           - Pare un moment nepotrivit sa incepem un concurs de insulte, dar daca insisti, as putea sa ma gandesc si sa gasesc ceva valabil.
           - Nu, vorbes serios. Nu arati bine.
           - Asta de la un tip care are tot atata sex-appeal cat are un pinguin. Uite, inteleg c-ai putea fi invidios ca bunul Dumnezeu n-a folosit, cand te-a slefuit, aceeasi mana maiastra, dar asta nu-i un motiv sa..."

           „ - Sunt intotdeauna atat de bucuros cand habar n-am despre ce trancanesti tu in gol, zise Jace. Ma umple cu un sentiment de pace si o stare generala de bine."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen