Ingerul meu secret - Federica Bosco (Indragostita de un inger #2)

           Sora mea imi spusese ca exista volumul doi la cartea Indragostita de un inger, dar nu reusisem s-o gasesc nicaieri pe net. Se pare ca este chiar o triogie, ultimul volum fiind O iubire de inger / Dragostea unui inger” (“Un amore di angelo”).


           Ingerul meu secret este o carte sensibila si trista, ca si primul volum, Indragostita de un inger. Cartea nu a fost gandita ca o trilogie initial, dar mesajele de la cititori au convins-o sa scrie si continuarea.

           Iubitul Miei Foster Benelli, Patrick, fratele prietenei ei, moare la finalul primului volum, incercand sa-i salveze cainele. Parintii Miei sunt divortati si mama ei nu se intelege deloc cu bunica ei, care este foarte bogata. Mama lui Patrick, Laetitia, refuza realitatea si se comportanta ca si cum fiul ei se va intoarce, in timp ce tatal se afunda in alcool.
           Mia incearca sa se sinucida dar este salvata de Patrick. Intra intr-o  coma constienta. Aude si percepe tot, dar nu se poate misca. Vocea lui Patrick o ajuta sa-si revina. Descopera astfel ca Nina, sora lui Patrick o considera vinovata pentru ce s-a intamplat cu fratele ei.

           Nu mai vrea sa auda nici de balet. Bunica ei o ia in Florenta sperand s-o puna pe picioare. De ziua ei, bunica ii obtine posibilitatea de a mai da inca o data examenul de admitere la  Royal Ballet School din Londra.

           Va las pe voi sa aflati ce se intampla mai departe. Gasiti cartea la all.


           „Eu as fi vrut sa traiesc, Mia, tu stii cat de mult as fi vrut, voiam sa servesc patria, sa ma plimb prin lume cu tine, sa am copii, sa devin bunic, toate lucrurile alea banale si minunate pe care nu le voi mai putea face niciodata si de care tie nu-ti pasa deloc! Tu indraznesti sa renunti la darul cel mai de pret care ti-a fost dat, singurul dar la care nimeni n-ar trebui sa renunte vreodata, fiindca intotdeauna exista un motiv sa traiesti, cel putin unul! Iar tu ai o gramade de motive, chiar daca refuzi sa le vezi."

           „ - Mia, aduna-ti lucrurile ca ne asteapta taxiul. Intre timp, eu ma duc sa semnez niste hartii inutile!
           - Dar ... unde mergem?
           - La Florenta, evident!
           - Si mama stie? am intrebat perplexa.
           - Bineinteles ca stie, tocmai am sunat-o!
           - Si ce-a zis?
           - Habar n-am ce-a zis, i-am inchis inainte sa apuce sa-mi raspunda!"

           „ E imposibil sa-ti faci prietene atunci cand exista competitie. Te-ar sfastia oricum, chiar si daca le-ai aduce pranzul in fiecare zi!
          -Pat, crezi ca o sa fie mereu asa?
          Daca vrei sa fii balerina, ma tem ca da. Toate aspirati la o perfectiune de neatins si cum vedeti pe una care are ceva in plus o urati. "

           „ Nu judeca niciodata persoanele fara sa le cunosti; asta imi spunea Patrick intotdeauna. Si nici dupa ce le cunosti, tot nu ai dreptul sa le impui alegerile tale pe baza propriei experiente."

           „ Sa nu pui pe nimeni niciodata in centrul vietii tale, m-ai auzit? Nu persoanele ne pot face fericiti! Noi suntem cei care punem bazele vietilor noastre ca sa ne fie bine."

           „ Numai infruntandu-ti temerile, iti vei demonstra tie insati ca nu sunt reale si ca nu pot sa-ti faca rau."

           „ Sa vrei sa te intorci la fericirile de odinioara este cea mai rea dintre capcane: te impiedica sa accepti schimbarile si sa mergi inainte."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison