Orasul de sticla - Cassandra Clare (Instrumente mortale #3)

           Al treilea volum din seria instrumente mortale este Orasul de sticla. Precedentele sunt: Orasul Oaselor si Orasul de cenusa.


          Clary incearca sa-si scoata mama din starea in care este si la sfatul lui Madeleina, care o cunoscuse pe mama sa, porneste pe urmele vrajitorului Ragnor Fell, care o pusese in starea de inconstienta.  Ea vrea sa-l gaseasca pentru a i intoarce vraja si pleaca spre Idris.
          Jace incearca sa aiba grija de ea si nu vrea s-o ia cu el, dar ea isi foloseste puterea si creaza un Portal prin care trece, impreuna cu Luke, care fusese mai mult prins in problema.
Ajunge in lacul Lyn, care este otravitor pentru vanatorii de umbre. Isi pierde in lac si stela de la mama ei care ar fi putut-o ajuta sa scade de apa inghitita. Incepe sa aiba probleme si Luke se vede nevoit s-o duca la sora lui. Da, cum era de asteptat povestea se complica si apar noi personaje. Sora lui Luke nu este un personaj oarecare, ci chiar prima sotie a lui  Stephen Herondale, fiul Inchizitoarei.

           Cum este si de asteptat cel de-al treilea instrument mortal este aici, in Idris si Valentin il cauta.
           Aflam si de ce Simon este un vampir diurn, desi initial nu era. Este aruncat in inchisoare pentru a accepta sa intre in planurile Inchizitorului.
            In cuplul Clary si Jace mai intervine un personaj, Simon, care se dovedeste mai "apropiat" de Valentine decat pare. Intre Clary si Valentine este o atractie reciproca.
            Un roman intens, mai complex decat precedentele. Il gasiti la corint.

         Celelalte volume sunt: Orasul oaselorOrasul de cenusa,  Orasul ingerilor cazutiOrasul sufletelor pierduteOrasul focului ceresc.


           „ -  Dac-o sa simt nevoia sa iau foc, o sa te anunt. Simon n-avea niciodata rabdare cu Jace. Auzi, m-ai facut sa bat tot cartierul pana aici, ca sa te poti tu holba la mine asa, de parc-as fi o nazbatie pe-o lamela de observatie din laborator? Data viitoare îti trimit o poza.
           - Si eu am s-o inramez si-am s-o pun pe noptiera, la capul patului, zise Jace, dar tonul lui nu suna de parca ar fi avut chef de sarcasme. Asculta, te-am chemat aici cu un scop. Desi nu-mi place deloc sa recunosc, vampirule, noi doi avem ceva în comun."

           „ - Simon, Simon, zise Aldertree. M-am bucurat atat de mult sa te cunosc! Sper ca o noapte in celulele Citadelei o sa aiba efectul dorit si, dimineata, o sa fii un pic mai cooperant. Eu inca mai vad un viitor stralucit in relatia noastra, odata ce vom trece peste acest mic obstacol. Isi aseza mana pe umarul lui Simon. Duceti-l jos, nefilimi!"

           „ -  In casa asta nu mai e nimeni care sa zica vreodata „Hei, ce bine ca te vad”? intreba Clary, fara adresa. "

           „ - Adica nu esti fericit ca ma vezi? zise Jace. Trebuie sa spun ca sunt surprins. Intotdeauna mi s-a spus ca prezenta mea lumineaza orice incapere. S-ar fi zis ca ar fi fost de doua ori mai adevarat în cazul celulelor jilave de sub pamant."

           „ - Dar Valentine a stat in conacul familiei Wayland ani de-a randul dupa asta, protesta Clary. N-ar fi putut s-o gaseasca?
           - Era ascunsa în interiorul altei carti. Una pe care Valentine n-ar fi deschis-o niciodata, zambi Magnus stramb. Retete simple pentru gospodine. Nimeni nu poate spune ca mama ta n-a avut simtul umorului."

           „ - Oamenii nu se nasc buni sau rai. Poate ca se nasc cu ambele tendinte, dar modul in care iti traieşti viata conteaza. Si oamenii pe care-i cunosti. "

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen