Health&Lifestyle: care sunt cele mai intalnite afectiuni psihice la romani

Health&Lifestyle: care sunt cele mai intalnite afectiuni psihice la romani 


          Un studiu recent arata faptul ca aproximativ 20% din populatia tarii se confrunta cu afectiuni si tulburari psihice, care, de cele mai multe ori, raman netratate. Educatia sau, mai degraba, lipsa ei in legatura in acest domeniu poate duce la agravarea bolilor, ce pot avea un impact negativ covarsitor asupra calitatii vietii. Cei mai afectati sunt adultii, incepand cu varsta de 18 ani.
            Exista foarte multi factori ce pot contribui la aparitia simptomelor si a tulburarilor psihice. Printre acestia, se numara cei genetici, dezechilibrul chimic, stresul, agitatia, un stil de viata nesanatos, abuzul de substante, dar si factorii sociali si mediul inconjurator. Medicii recomanda ca, de la descoperirea primelor simptome, sa se apeleze la servicii de specialitate, precum cele pe care le gasesti aici, pentru ca exista tratamente foarte eficiente care vor da rezultate. Afectiunile psihice trebuie tratate cu aceeasi seriozitate precum cele fizice, iar terapia si consultul din partea unui psiholog sau psihiatru nu sunt o rusine, ci dimpotriva, o metoda necesara pentru ca lucrurile sa se indrepte intr-o directie buna!

            Descopera care sunt principalele tulburari psihice cu care se confrunta populatia adulta a Romaniei

•    Depresia

            Organizatia Mondiala a Sanatatii aproximeaza ca peste 2 milioane de romani sufera de aceasta boala psihica. Depresia este considerata, in mod gresit, doar o stare superficiala ce poate trece de la sine. In toata lumea, tot mai multe persoane ajung sa caute ajutor specializat pentru a scapa de simptome si pentru a descoperi si trata cauzele de la care aceasta apare. Insomniile, lipsa chefului de viata, tristetea fara un motiv anume, dorinta de izolare si incapacitatea de a simti bucuria sunt doar cateva dintre semnele care anunta prezenta tulburarii psihice. Acestea sunt usor de recunoscut, iar, in general, persoanele sunt constiente, mai ales dupa o perioada de timp fara ameliorari, ca sunt depresive. Probleme apar, insa, cand vine vorba de a gasi o rezolvare: cea mai eficienta si mai sigura cale de a scapa de aceasta afectiune este prin intermediul unui medic specialist!

•    Anxietatea

         Anixetatea este, de foarte multe ori, confundata cu frica. Exista o diferenta majora intre aceste doua stari: in primul caz, nelinistea este permanenta si nu exista un factor rational, precum o situatie periculoasa, care sa o justifice. De exemplu, frica de inaltime nu se incadreaza in categoria anexietatii. Aceasta tulburare poate afecta foarte mult comportamentul de zi cu zi al unei persoane si poate intrerupe sau anula activitati obisnuite, banale.•    Stresul post-traumatic

           Desi este asociat, in general, cu situatiile foarte grave si cu urmarile acestora, in realitate, intensitatea cu care este resimtit variaza de la persoana la persoana. O situatie pe care unii o pot suporta poate reprezenta declinul altora. Stresul post-traumatic poate avea loc in urma abuzurilor indelungate si repetate, in urma situatiilor violente, precum razboaie sau conflicte in familie sau in urma unor accidente. Este nevoie de psihoterapie si, cateodata, de tratament medicamentos, pentru a putea trece peste aceasta afectiune.
          Timpul de vindecare pentru orice boala psihica depinde de caracterul unei persoane, de ajutor specialistilor si a celor din jur si de efortul si vointa proprie. O tratare superficiala a simptomelor nu va inltura cauza, ci va prelungi doar perioada dintre episoadele negative!

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison