Ultimul nud - Ellis Avery

            Ideea romanului Ultimul nud este povestea de iubire dintre celebra pictorita din zona Art Deco, Tamara de Lempicka si modelul Rafaela Fano. Cele doua se intalnesc intamplator pe strada si initial era o modalitate usoara de a face rost de bani pentru Rafaela. Rafaela ajunge sa iubeasca cu toata inima, in timp ce Tamara ramane calculata. Tamara este casatorita si are si un copil si nu vrea sa-si riste confortul casniciei pentru o relatie. In Parisul interbelic homosexualitatea si lesbianismul erau in plina afirmare.         Rafaela refuza o casatorie aranjata de familie, preferand sa traiasca pe cont propriu, chiar daca asta inseamna sa faca sex pe bani.

          Rafaela este vazuta de barbati ca un obiect sexual, asa ca nu este de mirare ca si ea ii vede pe barbati ca obsedati de sex, profitori si libidinosi. Singurul barbat care nu intra in aceasta descriere este Anson Hall. Anson este jurnalist si ranile razboiului l-au facut impotent. Anson mai face si spionaj clandestin. In tot acest timp asteapta sa treaca anul promis de prima sotie pentru a se casatori cu cea pentru care a parasit-o. Sotia i-a uitat valiza cu manuscrisele lui in tren. Povestea lui Anson Hall este istoria lui Ernest Hemingway din Sotia din Paris, cu mentiunea ca Anson este impotent, in timp ce Hemingway este extrem de cunoscut pentru aventurile sale.

             Recomand cartea celor care citesc biografii. O gasiti la libris.


           „Facusem sex ca sa obtin ce voiam, sa ma impac, sa fiu o fata buna. In esenta, nu ma culcasem cu nimeni pentru ca-mi doream asta.”

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Eu si totusi alta - Jojo Moyes (Inainte sa te cunosc #3)

Sotia tacuta - A.S.A Harrison