Zeii pedepselor ceresti - Jennifer Cody Epstein

            Zeii pedepselor ceresti are in prim plan cel de-al doilea razboi mondial, moartea si speranta. Doua cupluri sunt evidentiate:  Lacy Robertson care devine sotia lui Cameron  Richards Junior, din SUA si Han cu Kenji Kobayashi, din Japonia.


               Cartea incepe cu a doua intalnire dintre Lacy si Cameron, care are loc intr-un parc de distractii. Ei ii era frica de parcurile de distractie, dar ea a ales sa mearga acolo pentru a-l face pe Cameron s-o ia de mana in sfarsit. Dupa aproximativ 7 ani cei doi se casatoresc. La scurt timp Cameron trebuie sa plece pe fron ca pilot militar. Lacy ii da un inel. Dupa capturarea lui Cameron inelul lui ajunge la Kenji care il da fetei lui, Yosh, pentru a-i da Hanei.

          Hana isi da destul de repede seama de firea oamenilor. Cu toate acestea a fost pacalita de iubitul ei, Andrew Greensborough, care i-a promis ca o va lua de sotie. Dupa ce s-a plictisit de ea a parasit-o. Povestea ajunsese destul de cunoscuta si in afara de Kenji Kobayashi, un constructor din Osaka, nimeni nu a vrut s-o ia de sotie. Kenji nu avea scoala cu ea, dar neavand incotro s-a casatorit cu el. Hana incepe o relatie cu Anton Reynolds, prietenul cel mai bun al sotului ei. La randul lui, Anton este si el casatorit cu Beryl.

          Situatia se complica pe fondul razboiului si Kenji ajunge sa aiba un copil cu o alta femeie, iar fetita lui Yoshi afla. Yoshi se indragosteste de Masahiro Shinagawa, baiatul femeii aflata in relatie cu tatal ei.
          Cum se termina povestile va invit pe voi sa aflati. Gasiti cartea la libris.
          Am mai scris si despre Pictorita din Shanghai .


          „ - Nu e crima, i-a intors el vorba. E razboi.
          Ea a ridicat din nou din umeri, de parca ar fi vrut sa spuna: "Si care-i diferenta?"

          „Si-n timp ce-i punea la loc, i-a fluturat pe dinaintea ochilor o imagine a sa pe marginea unei prapastii. Era o metafora atat de graitoare, ca s-a simtit rusinat de-a dreptul, dar rusinea n-a risipit-o insa. I-a persistat in minte, obligandu-l sa o priveasca. Si sa-si puna intrebarea evidenta: Ce-avea sa faca mai departe? Sa se arunce in abis? Sa se dea inapoi de pe buza prapastiei?"

          „Nimeni nu te poate apara decat tu insati! i-a soptit Hana. In vremuri ca acestea, oameni pe care crezi ca-i cunosti pot deveni straini sau chiar monstri. De-acum incolo - chiar din clipa asta - nu trebuie sa te gandesti decat cum sa te protejezi pe tine insati. Nimic altceva nu mai conteaza, nici macar eu. Indiferent ce se intampla!"

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen