Dinte pentru dinte - David Lagercrantz (Millenium #5)

        Al cincilea volum din seria Millenium fusese initial anuntat cu titlul Omul care isi cauta umbra, dar se numeste dinte pentru dinte. Lisbeth Salander a fost condamnata la doua luni de inchisoare pentru practici arbitrare si neglijenta cu caracter de pericol public cand s-a implicat in drama de dupa asasinarea profesorului Frans Balder, din Prizoniera in panza de paianjen.


           Aici o intalneste pe Faria Kazi o tanara frumoasa din Bangladesh care statea in stanga celulei ei. Faria este batuta regulat de o alta prizoniera, mafioata Benito Andersson. Situatia Fariei o scandalizeaza pe Lisbeth. In special faptul ca seful sectiei de maxima securitate de la Flodberga, Alvar Olsen, nu face nimic pentru a o apara pe Faria.
           Benito vrea s-o omoare pe Faria inainte de a fi transferata, dar Lisbeth intervine si o loveste si
acum Benito vrea s-o ucida pe Lisbeth.

           Holger Palmgren, protectorul lui Lisbeth, incearca s-o ajute dupa ce Lisbeth primeste vizita unei persoane din copilaria ei, dar este ucis in conditii suspecte cu supradoza de fentanil. Holger avea deja 89 de ani si era bolnav, traind cu morfina pentru a-si mai calma durerile. Firma care se ocupa de ingrijirea lui, Sofia Care, fusese anuntata ca nu mai este nevoie sa vina la el in ziua aceea, pentru ca este la spital. Cand Lulu Magoro, una din ingrijitoarele lui, a vrut sa-l viziteze i s-a spus ca a fost operat si se odihneste.  Inainte sa moara reuseste sa-i spuna totusi lui Mikael Blomkbist sa vorbeasca cu Hilda von ...
         Cum va reusi sa rezolve Lisbeth situatia aflati citind cartea. O gasiti la libmag.


          „Increderea exagerata in propria capacitate ne expune riscurilor si ne impiedica sa evoluam. Indoiala de sine joaca un rol decisiv pentru maturitatea noastra intelectuala."

          „Ii pierdu din vedere si se intoarse la hostelul lui fara sa reflecteze o secunda la cat de usor pot insela aparenele, doar el si el insusi fusese privit in acel mod de atatea ori de altii, ca unul care era un norocos fericit. Viata poate fi foarte frumoasa de la distanta."

          „Poti privi pe cineva in ochi, dar nu si in suflet."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Anna si sarutul frantuzesc - Stephanie Perkins

Vrajitoarea - Camilla Läckberg (Seria Fjällbacka #10)