Casa de langa lac - Kate Morton

            Casa de langa lac de Kate Morton este a cincea carte a autoarei si a doua pe care o citesc, dupa Gradina uitata. Am mai citit si Orele indepartate. Construit pe mai multe fire native si doua planuri temporale, Casa de langa lac reuseste sa te surprinda inca de la primele pagini.


             Sadie Sparrow este un detectiv eficient care este sensibilizata de disparitia unei mame pe cand fiica ei este incuiata in casa. Ea considera ca lucrurile nu au fost chiar asa si pentru ca i se cere sa inchida cazul ofera informatii confidentiale unui reporter. Este trimisa in vacanta fortat si alege sa se duca in Corwall la bunicul ei, Bertie.
              In Cornwall zareste casa de langa lac, care a apartinut familiei Edevane. Casa a fost parasita dupa disparitia singurului baietel al familiei, Theo, de sub un an, in seara unei petreceri. La cateva zile dupa disparitia copilului un prieten de familie se sinucide. Copilul nu a fost gasit si toate pistele s-au dovedit moarte.

            Sadie este atat de prinsa de disparitia baiatului incat se duce la biblioteca si cauta sa afle cat mai multe despre maretia si decaderea familiei Edevane. Familia Edevane se "trage" din deShiel, o familie aristocratica extrem de puternica care a fost insa zguduita de multe scandaluri si a caror cont bancar s-a topit.
            Familia Edevane a avut trei fete: Deborah, Alice si Clementine si baietelul Theodore. Alice este o scriitoare de romane politiste extrem de cunoscuta. Sadie ii scrie lui Alice, care initial nu-i raspunde, dar apoi se intalnesc. Vor reusi sa afle ce s-a intamplat cu Theo?
            Gasiti Cartea de langa lac la libmag.


          „In familia Edvane promisiunile erau importante. Era ceva ce ele, fetele, invatasera de la Mama, o expresie ce ii ramasese intiparita in minte din frageda copilarie: nu trebuie sa faci promisiuni daca nu esti in stare sa le respecti."

          „Sadie a mormait a încuviintare. Dar nu a mai adaugat ca, dupa cate vazuse ea, oricat de departe ai fugi, oricat ai încerca sa o iei de la capat într-alta parte, trecutul tot te prinde din urma."

          „ - Esti tanar, i-a spus ea din senin, viata o sa te vindece de presupozitii naive. Singurul lucru pe care poti sa-l presupui e ca nu poti sa te bizui pe nimeni."

          „Asa e viata, cu usi care se deschid catre tot felul de posibilitati si se inchid constant, in timp ce oamenii isi croiesc drum orbeste."

          „ - Dragostea, i-a spus domnul Llewellyn atunci cand a indraznit sa i se confeseze pe tema asta, nu intotdeauna avem de ales unde, cum si cu cine… iar dragostea ne da curajul sa suportam ceea ce nu ne-am fi inchipuit vreodata ca putem."

          „In ceea ce o privea, nu exista un pacat mai mare decat necinstea. Cel mai cumplit lucru pe care il putea face cineva era sa-si incalce o promisiune."

          „Nu ar fi putut sa-si inchipuie nici intr-o mie de ani ca cineva ar putea avea o altfel de satisfactie in urma unei vizite la biblioteca."

          „Fusese de-a dreptul oarba, iubirea o facuse sa nu mai vada greselile, atat pe ale ei, cat si pe ale lui, asa cum spusese si William Blake ca se intampla. Dragostea ii facea pe oameni neinfranati, avantati si liberi."

          „si ura numeroasele tradari marunte, universul de aluzii rautacioase si nuante in care se
invârteau, in care una se spunea si alta se gandea. Clementine traia intr-o lume mai limpede, in care totul era alb sau negru."

          „Dar timpul are un fel nostim de a domoli pana si cele mai intense pasiuni. "

          „ - Ai ceva de mancare in seara asta?
            Sadie s-a simtit brusc napadita de emotie. Asta era dragostea adevarata, nu-i asa? Sa ai pe cineva langa tine caruia sa-i pese daca ai ce sa mananci. A deschis frigiderul si a strambat din nas.

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen