Un tron intunecat - Kendare Blake (Trei coroane intunecate #2)

            Un tron intunecat este cel de-al doilea volum din seria de, momentan, patru. Prima parte este Trei coroane intunecate. Un tron intunecat prezinta anul ascensiunii, deci anul care va decide care este regina care va prelua tronul din cele trei: Katherine, Arsinoe sau Mirabella.


             Acest volum mi-a placut chiar mai mult decat primul si sunt tare curioasa ce se va intampla mai departe.

             Secretul lui Arsinoe se afla, dupa ce ea a aflat la finalul volumului precedent ca de fapt este o toxica. Mirabella isi doreste razbunare pentru ca ea crede ca Arsinoe a trimis ursul s-o atace la festivalul Beltane, dar William Chatworth Junior (Billy) ii deschide ochii. Katherine reuseste sa-si revina dupa atacul iubitului ei Pietyr si desi il lasa in viata e hotarata sa nu se mai intoarca la el. Devine mai puternica si dornica sa puna mana pe coroana.

             Mi-a placut tare mult Jules si spiritul ei de sacrificiu cand este vorba de prietena ei Arsinoe. Katherina o ataca pe Arsinoe cu o sageata otravita, iar Jules isi risca viata, scotand la iveala ca are harul razboiului incercand s-o salveze pe Arsinoe. Persoanele cu harul razboiului sunt ucise pentru ca ele risca sa innebuneasca.

             Insula Fennbirn este izolata si se adreseaza doar celor cu har. Continentalii (oameni obisnuiti) trimit petitori pentru cele trei regine. Prin casatorie acestia devin regi-consorti. Regina fiind cea care va hotara totul, dupa un model de matriarhat.
             Pe langa lupta reginelor sunt implicati si aliatii, cei care au anumite interese sa castige cineva.

             Cartea se citeste extrem de repede si ritmul este alert. O gasiti la libris.          „- De ce n-ai fost si tu rea? Nu stii si tu sa te porti? Trebuia sa fi avut decenta sa fii oribila. Ca sa te pot dispretui.
          - Imi cer scuze. Vrei sa incep acum? Sa te scuip in fata si sa te lovesc?
          Asta ar fi de fapt mai mult in stilul lui Arsinoe. Deci s-ar putea sa-mi placa."

          „ - Eu nu am alt drum decat alaturi de tine, spune Jules. Asa ca voi ramane cu tine pana la sfarsit. (...)
          - Sau pana cand blestemul ma va face sa-mi pierd mintile."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen