Hotel Iris - Yōko Ogawa

            Hotel Iris este prima carte de Yōko Ogawa pe care o citesc. Am inteles ca a scris carti mult mai bune decat aceasta, dar momentan nu le-am citit. Eroina cartii este Mari, o tanara de saptesprezece ani, care isi ajuta mama la administrarea hotelului Iris, hotel pe care l-au mostenit din generatie in generatie. Inca de la opt ani Mari este orfana de tata, care a fost ucis dupa ce s-a imbatat si s-a certat cu cine nu trebuia.               Mama ei ii cere lui Mari sa renunte la liceu dupa un semestru pentru a o ajuta la hotel. Intr-o seara la hotel tonul unui barbat care tipa la o prostituata o vrajeste. Intamplator il intalneste cateva zile mai tarziu in oras si-l urmareste. Cei doi ajung astfel sa se cunoasca si ea afla ca el este traducator de limba rusa, vaduv de aproape douazeci de ani si ca asupra lui planeaza banuiala ca si-a ucis sotia la trei ani dupa nunta.
               Traducatorul apare in public cu o imagine timida si stangace, dar in privat este dominator si ii place sa umileasca. Mari nu este insa o victima, ei ii place ce traieste alaturi de el si ii este frica ca nu ii va putea indeplini dorintele si acesta se va plictisi de ea.
Atunci cand slujnica o prinde cu scrisori de dragoste de la traducator, o santajeaza ca o va da in vileag ca fura de la ea, numai sa nu spuna nimic despre aceste scrisori. Mari fuge de umilintele traite in hotel pentru a fi umilita si batuta in dormitor. Respectul de sine al lui Mari este inexistent, fara a se specifica cum a ajuns in acest punct.

              Personajele, in afara de Mari si a unei vizitatoare Iris, nu au nume.
              Cartea se citeste extrem de usor, fiind simpla si scurta. Contine insa scene sadomasochiste, in care eroina este legata, batuta si umila. O gasiti la libris.


            „Eram ingrozita, dar nu de gandul ca mi-ar provoca el durere, ci ca nu-i puteam indeplini dorinta. Daca aveam sa-i devin inutila? Daca, neputand sa-i execut un singur ordin, aveam sa pierd toate vorbele dragastoase din scrisorile lui? Mintea mi s-a umplut de imagini infricosatoare."

            „Preferat ca trupul pe care il slujeam sa fie cat mai urat, ca sa ma simt si eu cu atat mai injosita. Atunci cand ma brutaliza si ma reducea la un bot de carne, dinauntrul meu erupea un suvoi de placere pura."

Comentarii

  1. Nici nu mi-as fi inchipuit că despre asta este vorba în această carte! Mulțumim de recenzie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen