Domnisoara Einstein - Philip Sington

            Domnisoara Einstein are la baza fetita lui Albert Einstein avuta cu prima sotie. Aceasta fata a avut un handicap mental si s-a nascut inaintea casatoriei celor doi.
             Medicul psihiatru Martin Kirsch, fost medic chirurg in timpul razboiului, este logodit cu Alma Siege. Renunta sa mai opereze din cauza unei boli, sifilis, pe care o capata de la un pacient pe care il ingrijea. Din dorinta de a nu i se interzice multe alege sa se trateze singur.


           Martin a avut o pacienta, care a fost descoperita in zona impadurita de langa Posdam de catre doi baieti, Hans si Ernest Waise. Cand a fost gasita fata era goala si prezenta atat de multe rani, incat initial au crezut ca era moarta. Cand a iesit din coma avea amnezie. Nu-si amintea nici macar cum se numea asa ca au botezat-o domnisoara E, pentru ca au gasit la ea un program al unei conferinte de-a lui Einsein. Martin o lasa sa-si aleaga un nume, iar ea alege Maria. Ulterior Martin va descoperi ca este numele ei real. Insa Martin o mai intalnise inainte de acest episod, iar ea isi spusese atunci Elisabeth.

           Domnisoara Einstein are amnezie retrograda adica isi aminteste tot ce i s-a intamplat de cand a iesit din coma. Nu are verigheta, nici urma ca ar fi avut vreodata, aproape sigur a nascut candva si nu a fost violata.

             Martin mai are un frate Max, care era pasionat de fizica, dar care a murit in razboi si 2 surori: Miliam si Frieda.

           Pe celalalt plan sunt experimentele facute de medici pe pacienti care induc coma insulinica. care nu au niciun pic de umanitate.
            Cartea m-a surprins tare placut. O gasiti la all.


            „Mai degraba, mi s-a intiparit mai adanc ideea ca eram cu totul diferiti - atat de diferiti, incat daca formam intr-adevar o familie si imparteam acelasi sange, atunci aceste legaturi aveau o insemnatate prea mica si, fara indoiala, mult mai mica decat ar fi trebuit. Caci, incepand din ziua aceea, n-am simtit cine stie ce dificultate, nici revolta imporiva firii la gandul de a ma despartii pentru totdeauna de clanul Draganovic."

            „ - Ei, visa sa-si gaseasca fericirea in diverse moduri greu de crezut, in inceperea unei vieti noi. Iubire, indraznesc sa spun. Era retrasa. Da, retrasa. Oamenii de acest fel cresc bizuindu-se pe plasmuirile lor ca sa le tina companie, mai mult decat le-ar face bine. Poate existenta le e linistita, dar visurile acestora sunt nebunesti."

Comentarii

Postari asemanatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare de pe acest blog

HYDRA VÉGÉTAL

Pacienta tacuta - Alex Michaelides

tratament pentru par cu acid hialuronic si colagen